skip to Main Content

Sustainability Challenge: doe mee!

Sustainability Challenge: Doe Mee!

Beste deelnemer van de Sustainability Challenge,

Twijfel je nog om mee te doen omdat je het spannend vindt? Laat mij je overtuigen!

Mijn naam is Josefine Rook en ik ben 24 jaar. Vorig jaar rond deze tijd postte een studiegenoot van me een berichtje op Facebook dat voor de tweede keer de Sustainability Challenge georganiseerd werd. Het jaar daarvoor had ik het ook voorbij zien komen dus ik besloot me er eens in te verdiepen.

Ik las over de businesscases en welke bedrijven er mee deden, daar moest ik aan mee doen! Maar ik vond het vooral ook heel spannend, bedrijven mogen dan wat van je verwachten en kon ik dat wel waar maken? Ik had nog nooit iets met mijn kennis gedaan naast wat tentamentjes maken. Niet geschoten is altijd mis, dus ik schreef me in.

Na twee dagen had ik ineens twee uitnodigingen voor twee verschillende cases! Ik besloot voor PostNL te kiezen, een businesscase over diens bijdrage aan een zelfvoorzienende stad door middel van recycling.

image001[2]

Op weg naar de Kick Off in Arnhem voelde ik het lood in mijn schoenen, de verwachtingen van mijn groepje en het bedrijf vond ik echt heel spannend. Gelukkig zagik nog meer studenten lopen die vast ook allemaal kwamen voor de Challenge, die moesten toch ook minstens een klein beetje zenuwachtig zijn?

De energie die ik kreeg van de opening nam al heel snel al mijn zenuwen over en ik kon niet wachten om te beginnen. Het team waarin ik was ingedeeld bestond uit allemaal mensen die totaal verschillend waren van elkaar qua opleiding en persoonlijkheid, toch klikte het heel snel. We noemden ons team Postible; “Heb jij ook iets voor ons”?

Uiteindelijk hebben we de finale niet gehaald, wat natuurlijk ontzettend balen was. Maar we hebben wel een rondleiding gehad door een gigantisch pakket-depot, een lezing gehad van Jacqueline Cramer en heel veel geleerd over hoe je jezelf moet presenteren en hoe je gestructureerd kan brainstormen. Met mijn groepje heb ik nog altijd contact en eens in de zoveel tijd spreken we af om te horen waar iedereen mee bezig is.

Ik ben hierdoor erg geïnspireerd om wat te gaan doen naast mijn studie en zodoende ben ik nu voorzitter van het landelijk netwerk voor duurzaam Hoger Onderwijs, Studenten voor Morgen. Partner van de Sustainability Challenge!

Moraal van dit verhaal, spijt krijg je alleen maar als je niet mee doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top