skip to Main Content

Scandinavisch sustainable: ongedwongen, toegankelijk en vooral héél erg mooi en leuk

Scandinavisch Sustainable: Ongedwongen, Toegankelijk En Vooral Héél Erg Mooi En Leuk

Ongedwongen duurzaamheidsvereniging Opgemärkt verbindt enthousiaste jonge mensen met toffe duurzame initiatieven.

LOGO DEF

Jonge, creatieve en milieubewuste mensen een toegankelijke ontmoetingsplaats bieden. Dat is de missie van Opgemärkt. Houden je vrienden niet van dat ene biologische restaurantje, maar kan jij niet wachten om hun Dutch Weedburger te proberen? We kennen het probleem. Daarom hebben we een jaar geleden Opgemärkt opgericht. Bij Opgemärkt vind je altijd een enthousiasteling die met je mee op ontdekkingstocht gaat. Door het organiseren en bezoeken van duurzame activiteiten – als ze maar gezellig, tof, fris en duurzaam zijn – laten we onze leden kennismaken met duurzame initiatieven én met elkaar.

foto 01

Wie zijn de mensen achter Opgemärkt?
Alle teamleden van Opgemärkt hebben iets met Scandinavië. Ze hebben
er gestudeerd, gewoond of gereisd en zijn helemaal enthousiast geworden over het Noorden. Scandinavië heeft ons geïnspireerd om Opgemärkt op te richten, omdat hier op een ongedwongen manier naar duurzaamheid wordt gekeken. In de supermarkten ligt het biologische eten zichtbaar in de schappen, men neemt de rust en tijd om de natuur in te gaan, loopt het liefst in stijlvolle duurzame basics én kijkt niet meer op van een windmolen meer of minder. Die ongedwongen, stijlvolle en vooral leuke manier om naar duurzaamheid te kijken heeft ons geïnspireerd. Wij willen nu dat Scandinavische gevoel naar Nederland halen, door te laten zien dat duurzaam leven écht niet saai of stijlloos hoeft te zijn.

Inmiddels zijn we allemaal nóg meer fan geworden van Scandinavië, omdat we iedere keer weer (ook in Nederland) perfect ingerichte duurzame koffietentjes ontdekken, nieuwe initiatieven zoals bamboe tandenborstelmerk Humble Brush leren kennen en niet uitgepraat raken over de manier waarop Zweden haar afval recyclet. Er valt nog veel te leren, maar ook veel af te kijken!

Wat doen we precies?
Op 6 oktober organiseert Opgemärkt een TRÄFF; een gratis toegankelijke duurzame lezing met toffe initiatieven als Groen020, Wecanteen, OHMat, fijne livemuziek, smakelijke hapjes, een stijlvolle loppis (Zweedse kofferbakmarkt) en veel gezelligheid. We willen af van het suffe imago dat soms nog steeds aan duurzaamheid kleeft en laten zien dat de wereld mooier maken ook op hele mooie en stijlvolle manier kan! De TRÄFF wordt extra bijzonder aangekleed om het éénjarig bestaan van Opgemärkt te vieren.

slider 03  Naast TRÄFFs organiseert de vereniging ook nog andere activiteiten en     acties. Zo hielden ze in juli de Plastic Free July Challenge (met meer dan   800 deelnemers), luidden ze het nieuwe jaar in met de Duurzame      Voornemensvoorspeller, ontwikkelen ze een duurzame stadsplattegrond,   zetten ze diverse samenwerkingen op (met onder andere Studenten voor   Morgen!) en organiseren ze picknicks, etentjes, uitjes naar duurzame      activiteiten en workshops. What’s not to like?

Benieuwd of je door Opgemärkt net zo enthousiast wordt over ongedwongen duurzaamheid als wij? Kom dan op 6 oktober naar de TRÄFF, kijk eens op onze site of meld je aan als lid! Dan kun je het komende jaar in ieder geval niet onopgemärkt voorbij laten gaan.

De TRÄFF begint om 20:00 (inloop 19:30) en iedereen is welkom. Meer informatie en aanmelden: https://www.facebook.com/events/938711939519658/

Locatie: Overtoom 519 (Conscious Hotels) Amsterdam
Aanvang: 20:00 (inloop 19:30)
Toegang: gratis, aanmelden niet verplicht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top