skip to Main Content

Vegan Crème de Marrons (kastanjespread)

Vegan Crème De Marrons (kastanjespread)


Winterjas aan, oude schoenen aan, handschoenen en een grote tas mee en snel naar buiten, want als je geluk hebt liggen ze er nog! Gewoon op de stoep of in het bos, voor het oprapen, gratis en voor niets. Nog snel even checken wat het verschil ook alweer was tussen een wilde en tamme en je bent er helemaal klaar voor: kastanjes rapen.

Creme de marrons

Die ultieme herfstbeleving laat je toch niet aan je voorbij gaan? Je weet vast wel een paar bomen in de buurt en anders neem je even een kijkje in de Wildplukwijzer. Dan weet je precies waar je moet zijn voor de lekkerste plekjes. Sleep een huisgenoot of die leuke nieuwe flirt mee op een originele date en later in de keuken maak je samen deze heerlijke crème de marrons.

Vegan Crème de Marrons van Veggie Variation

Nodig voor één jampot (Bonne Maman):

  • 200 g gepelde kastanjes (gebruik minstens 400 gram ongepelde, er zitten altijd een paar slechte bij)
  • 200 ml plantaardige kookroom (bijv. Alpro)
  • 30 rietsuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract

Kerf een kruis in de kop van de ongepelde kastanjes en kook ze 3 tot 5 minuten in water. Pel ze dan snel, want het velletje gaat er alleen bij de hete kastanjes af. Niet meer warm? Even snel terug in de magnetron of kokend water.

Kook de gepelde kastanjes nu 15 minuten in de kookroom, waar je meteen het vanille-extract en de rietsuiker aan toevoegt. Pureer de massa nu tot een spread met een staafmixer of keukenmachine en bewaar je pot Crème de Marrons niet langer dan twee weken in een afgesloten pot in de koelkast.
Meer heerlijke recepten van Leonie vind je op haar blog Veggie Variation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top