skip to Main Content

Het nieuwe wassen

Het Nieuwe Wassen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, de wasmachine houdt er mee op. Als je in een studentenhuis woont is er altijd wel een huisgenoot die een tweedehands wasmachine op de kop kan tikken voor weinig geld. Maar Bundles heeft een veel slimmere en milieuvriendelijker manier van wassen. Een wasmachine passend bij jouw wasgebruik wordt gratis geïnstalleerd en aangesloten op het internet, voor een vast bedrag per maand. Daarnaast kun je door middel van de Bundles App, die je energie en wasmiddel gebruik bijhoudt, tijd en geld besparen. Marcel Peters, de bedenker van dit slimme systeem, legt het nog iets beter uit. “Naast dat onze nieuwe wasmachine vele malen zuiniger is dan een tweedehands variant, heb je er ook geen omkijken meer naar. Want mocht hij kapot gaan, dan wordt hij meteen gerepareerd. Je betaalt per wasbeurt veertig cent, dus het is geen grote investering.”

https://www.youtube.com/watch?v=uldBPiI64gI&feature=youtu.be

Maarja zul je denken, die stroom- en waterkosten worden toch door mijn huisbaas betaald. “Wellicht als je dit met je huisbaas overlegt kan de huurprijs per kamer iets omlaag, want hij krijgt immers ook een lagere energie rekening.” Marcel vertelt dat er een kastje op de wasmachine wordt gemonteerd de ‘Bundles Buddy’ die je wasgebruik bijhoudt en je krijgt via de app elke maand tips om nog zuiniger te wassen. “Veel mensen gooien veel te veel wasmiddel bij hun was. Om de zeep te kunnen wegspoelen moet er weer meer water gebruikt worden per wasbeurt. Schone was gaat er niet alleen om dat je kleren lekker fris ruiken, maar minstens zo belangrijk is dat je het milieu minder belast.” Uiteindelijk zal het je misschien een paar euro in de maand meer kosten om zo’n wasabonnement aan te schaffen. De vraag is natuurlijk, heb je dat er voor over? Waarom zou je daarvoor kiezen? Naast dat er minder energie en water verloren gaat, is het wassen met een wasabonnement ook mogelijk beter voor de huid. Een teveel aan wasmiddel zorgt voor resten die achter kunnen blijven in je kleding. Het is dus beter voor het milieu, de machine, je kleren en mogelijk ook nog voor je huid. Kortom in de toekomst was je met een wasabonnement van Bundles. Dan profiteer je van de voordelen van een duurdere wasmachine en van de service van bedrijven als Bundles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top