skip to Main Content

Nederland gaat de uitdaging aan: NPO Groen-app

Als je bij jezelf nagaat wat je kan verbeteren om nog bewuster en duurzamer te leven, loop je misschien op een dood spoor. Maar met kleine veranderingen in je dagelijkse leven kan je wel degelijk je eigen steentje bijdragen. Dat wil de NPO duidelijk maken aan de hand van de Groen app. Als je de app download kan je verschillende uitdagingen aan gaan. Geen plastic tasjes accepteren in de winkel, de trap nemen, de kraan dichtdraaien tijdens het tandenpoetsen, alleen kraanwater drinken en geen eten weggooien. Zomaar wat voorbeelden van dingen die je kan doen om duurzamer te leven.

NPO

Ik nam de proef op de som. Al meteen vond ik het een leuke app om te zien. In het beginscherm kan je uitdagingen accepteren. Zes per week is het maximum. Ik start met de uitdaging ‘Het nieuwe rijden’. Als ik alle tips volg, verminder ik de CO2-uitstoot met 10%. Ook door bijvoorbeeld de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen bespaar je in één week 36 liter water. Als je de push berichten aanzet krijg je af en toe nog meer handige tips om de uitdagingen te halen. Je kan video’s bekijken waar bijvoorbeeld Gwen van Poorten je tips geeft om nog bewuster te leven.

Zelf denk ik dat het hebben van deze app op je telefoon zeker wat oplevert. Omdat je een paar keer per dag herinnert wordt aan je uitdagingen gaat het vanzelf in je systeem zitten. Hij is gratis en te downloaden in de Apple Store en Google Play. En je kan zelfs nog eigen uitdagingen toevoegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top