skip to Main Content

Sustainable Humans: Annemijn

IMG_1845“Ik ben wel veel bezig met duurzaam leven. Ik ben van mening dat we zuinig moeten zijn op de aarde en zo min mogelijk schade moeten aanbrengen. We moeten nog heel lang met deze aarde doen en we krijgen geen herkansing.┬á

Waarin dit zich uit? Ik ben me heel bewust van wat ik eet. Ik eet geen vlees en probeer ook veel biologische producten te kopen. Ik heb ook een tijdje een groente- en fruit abonnement van de natuurwinkel gehad, dan krijg je iedere week een tasje met seizoensproducten. Ik kreeg het alleen nooit op, dus dat heb ik maar opgezegd. Daarnaast merk ik dat ik van thuis uit wel echt heb meegekregen om kritisch te zijn bij het kopen van producten. Voordat ik iets koop vraag ik me toch altijd wel af of zo veel plastic verpakking nou wel nodig is. Kleding koop ik ook bijna altijd tweedehands. Ik voel me soms bijna schuldig als ik iets nieuws koop: dat iets zo speciaal voor mij is gemaakt. Nou ja, schuldig klinkt zo negatief; ik word veel blijer van spullen die al even hebben gecirculeerd.”

(Annemijn, 22)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top