skip to Main Content

Duurzaam ondernemen zonder doekoe

Duurzaam Ondernemen Zonder Doekoe

Crowdfunding. Hoe kan je dat als iets positiefs zien en niet als geldtrekkerij? Dat was mijn uitdaging. Ik zag het altijd als mensen die te lui waren om te werken en geld van me wilden, om vervolgens veel winst te maken. Natuurlijk zijn er ook echt leuke projecten, die geld waard zijn, maar toch voelt het niet prettig als mensen geld van je willen.

Nu, sta ik echter aan de andere kant. En ontdek ik hoe tof het is, dat als je een goed idee hebt dat niet winstgevend is, je dit toch kan uitwerken. Met de Groene Generatie NL zijn we begonnen met een campagne. Weliswaar met een gemeenschappelijk doel: een duurzame toekomst. Wij zijn een non-profit organisatie en steken het geld alleen in dingen die echt van belang zijn.

Het is een wondere wereld, dat crowdfunden. Het is bijvoorbeeld niet zo even gedaan. Het kost je makkelijk een paar maanden om je campagne uit te denken en op te starten. Hoe sterk is je netwerk? Wie is je doelgroep? Wat is je boodschap? En wat je strategie?

Vervolgens stroomt het geld ook niet zomaar binnen. Je moet het echt binnen halen. Je wilt dat anderen jouw idee steunen, en dan ook financieel. Het is natuurlijk al een stuk makkelijker wanneer je een product levert. Maar mensen kunnen heel gemakkelijk je campagne vergeten. Vervolgens moet je ook jezelf niet irritant gaan vinden. Belangrijk is dat je een duidelijk doel hebt en dat je mensen oprecht kan vertellen over jouw plannen.

Wat wij doen? Wij werken aan de duurzaam onderwijsgids. Dit is een gids waarin alle onderwijsinstellingen en opleidingen worden opgenomen. Wat deze keuzegids uniek maakt is de duurzaamheidswaardering. Het wordt door deze waardering inzichtelijk welke onderwijsinstelling wat doet op het gebied van duurzaamheid. Je kan dan als student bewuste keuzes maken voor je opleiding of Hogeschool/Universiteit. Daarnaast worden scholen gestimuleerd zich in te zetten op duurzaamheid. Tof hè? Wil jij bijdragen aan deze gids? Doneer en krijg vroegtijdig inzicht in een paar scholen, kom naar ons college of feest mee!

Heb je zelf een goed idee? Laat je niet weerhouden en verdiep je in het crowdfunden. Want alles is mogelijk, zolang je het maar wil!

Nine de Jonge

Nine is antropoloog, en zet zich zowel in haar persoonlijke leven als binnen haar werk in voor een duurzamere wereld. Haar focus ligt op duurzaam en inclusief onderwijs. Nine verdiept zich in en schrijft over onderwerpen als gendergelijkheid, inclusiviteit en diversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top