skip to Main Content

Sustainable Humans: Dirk

IMG_1493Student Human Resource Management (HRM) in Den Bosch


“Ik ben momenteel niet erg duurzaam aan het leven. Ik ben er wel mee bezig, als ik bijvoorbeeld afval op de grond zie liggen, ruim ik dat op en mijn afval scheid ik ook. Maar ik koop geen biologisch vlees en ik douche nou eenmaal graag erg lang. Als ik later meer te besteden heb, zal ik meer duurzame producten gaan kopen.

Ik ben alleen bang dat dat geen effect heeft, omdat er grotere veranderingen nodig zijn om echt effect te zien in de verbetering van het milieu. Er zijn wel veel initiatieven op het gebied van duurzaamheid, maar daar wordt nu nog te weinig mee gedaan. Neem de klimaattop die in Frankrijk gehouden wordt. De maatregelen die daar getroffen worden vallen na het overleg altijd minder streng uit dan aanvankelijk betoogd wordt. Dat moet stoppen.

Ik denk eigenlijk dat er pas echt grote veranderingen doorgevoerd zullen worden als de impact van milieuvervuiling voelbaar wordt. Als de zeespiegel al te veel gestegen is en het smelten van de poolkappen al in een vergevorderd stadium is. Ik hoop dat we dat voor kunnen zijn door gezamenlijk aan een betere wereld te werken, in plaats van dat alle landen schuld op elkaar afschuiven.”

(Dirk, 18)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top