skip to Main Content

Vegan recept: lichtpittige linzencurry

Vegetarisch koken doet het gemiddelde studentenhuis allang niet meer moeilijk over. Albert Heijn helpt je met receptkaartjes voorbij de pasta pesto met cashewnootjes en Jumbo redt je AVG’tje met een linzen-, champignon- of insectenburger. Kip ernaast, beetje extra mozzarella in je wraps. Geen probleem.

Kom nu eens met de melding dat je veganistisch eet. ‘Ik weet echt niet hoe ik veganistische soep moet maken hoor’, zei een vriendinnetje laatst. Als je dan uitlegt dat je er gewoon geen zuivel of ei door moet doen, volgt vaak: ‘geen kaas? Maar wat éet je dan?’ Logisch ook, want de meeste studenten vervangen vlees toch meestal door ‘lekker veel’ extra kaas.

Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, veganistisch koken. Het hoeft niet duurder te zijn. Je hoeft er ook geen hippiewinkel voor te bezoeken. Kan natuurlijk wel, als je doorgewinterd veganist bent. Maar voor wie het gewoon eens wil proberen om zonder vlees, vis en zuivel te koken verschijnen hier vanaf nu regelmatig lekkere recepten voor een studentenbudget. Kun je ook meteen die moeilijk kijkende vrienden naar Duurzamestudent.nl verwijzen!


Lichtpittige linzencurry met pompoen

voor 4 personen

IMG_4558

[pullquote]Neem een biologische pompoen dan hoef je hem niet te schillen[/pullquote]Ingrediënten:

1 blikje linzen (afgegoten)

300 gram spinazie (gewassen)

2 tomaten in stukjes

Halve pompoen, in blokjes

1 rode paprika in stukjes

200 ml kokosmelk

1 bakje rode curry (boemboe) of zakje curry kruiden

1 rode ui, in stukjes.

Serveer met:

300 gram (zilvervlies- of noten)rijst / Turks of maisbrood

Cashewnootjes

Bereiden:
Bak de rode ui kort in een grote wok of hapjespan. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Daarna kunnen de tomaten, linzen, curry kruiden en kokosmelk erbij. Doe een deksel op de pan en laat de curry op niet te hoog vuur sudderen tot de pompoen zacht wordt, ongeveer een kwartier. Check af en toe even: de pompoen is gaar als je zonder moeite een stukje aan een vork kunt prikken. Voeg nu de paprika en een hand spinazie toe, schep om tot de spinazie slinkt en voeg de rest op dezelfde manier beetje bij beetje toe. Je kunt de curry zo eten, of met bijvoorbeeld rijst of (mais)brood. Lekker met wat cashewnootjes eroverheen!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top