skip to Main Content

Thermosbeker

Thermosbeker

 Winter is almost here! De tijd van de standaard 5 minuten vertraging op het traject Amsterdam – Maastricht en wakker worden als het nog donker is buiten. En dat ene college om kwart voor negen valt toch wel heel erg zwaar. Maar hoe kun je deze donkere dagen het beste doorkomen? Het liefste met een flinke dosis koffie of thee voor je neus.

Maar zijn die bekertjes op school nu wel zo duurzaam? Het antwoord is simpel: ‘nee’. Milieu Centraal heeft berekend dat de verwerking van  1.000 kopjes koffie, het jaargebruik op een kantoor, hetzelfde is als 55 kilometer autorijden (de A2 van Utrecht naar ‘s-Hertogenbosch). Papieren wegwerpbekertjes klinken milieuvriendelijk maar zijn dat uiteindelijk niet.

Die papieren bekertjes zijn dus  slecht voor het milieu en elke keer weer €0,50 betalen voor een klein bekertje is eigenlijk hartstikke duur. Omgerekend ben je hier dan €2,50 per week aan kwijt, €10,- per maand en zo’n €90,- per jaar! Dat kun je veel beter steken in je eigen thermosbeker. Wait, whut? Thermosbekers? Is dat niet heel oubollig? Dat dacht ik eerst ook, maar als je eenmaal een beetje gaat zoeken op internet kom je de allertofste modelletjes tegen.  Zelf ben ik helemaal weg van deze bekers, elke ochtend weer een ander smaakje thee verveelt totaal niet. De mijne heb ik een aantal jaar geleden voor €3,- bij de Primark in Berlijn gekocht, maar steeds vaker zie je deze bekers in de winkels verschijnen. Hieronder vind je 4 thermosbekers onder de €10,-. Leuk kerstcadeautje, toch?

     

De bijenkorf                                                      Xenos

€7,47                                                           €1,49

             

Primark                                                      Keepcup

€3,-                                                                €9,50

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. ‘duurzaam’ betekent voor mij niet alleen ‘minder afval’, maar ook ‘duurzaam geproduceerd’. Anders vervuil je alsnog het milieu met je plastic beker, geproduceerd onder erbarmelijke omstandigheden en laten we van de vuiluitstoot van die bedrijven maar niet beginnen.
    Een duurzame beker kost wat meer, maar dan heb je ook wat; en dan zit je nog steeds ruim onder die 90 euro per jaar van de papieren bekertjes 😉 Verdiep je dus eens in duurzame/eco productie!
    (ReTulp of Westloop bijvorbeeld).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top