skip to Main Content

Indiase rode linzensoep

Indiase Rode Linzensoep

Langzamerhand krijg ik het idee dat peulvruchten echt door aan het breken zijn. Peulvruchten zijn gezond, veelzijdig, duurzaam en absoluut up and coming. Ik wil je alvast voorbereiden op het aankomende jaar, want 2016 wordt officieel het jaar van de peulvrucht en dat kan wat mij betreft geen dag te vroeg aanbreken.

Indiase-rode-linzensoep

Eerder omschreef ik mijn verhouding met peulvruchten altijd als een haat-liefdeverhouding. Op dit moment in mijn leven snap ik daar niets meer van. Ik gooi ze door de pasta, door de salade en maak er soep van. Ik heb ze helemaal in mijn vegetarische levensstijl omarmd. Weet je wat ook handig is aan peulvruchten? Ze zijn makkelijk, snel en goedkoop. Misschien hielp dat ook!

Zo maak je Indiase rode linzensoep:

  • 200g rode, gespleten linzen (krijg je het goedkoopst bij de toko)
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el garam masala (Indiaas specerijenmengsel, ook bij de toko)
  • 2 uien
  • olie om in te bakken
  • evt. zout
  • evt. soja kookroom

Laat de linzen een half uur tot een uur weken in koud water in ongeveer twee keer zoveel water als linzen (dit spaart kooktijd en dus energie!). Snipper de uien en bak ze enkele minuten op halfhoog vuur in de olie. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de uien samen met de linzen (met weekwater en al). Laat het geheel zeker een kwartiertje koken voordat je het pureert met een staafmixer. Breng de soep op smaak met een blikje tomatenpuree, garam masala en eventueel nog wat zout. De rode linzensoep is lekker met naan en eventueel een scheutje soja kookroom.

Deze heerlijke vegetarische soep is hartig en toch licht verteerbaar. Ideaal om een beetje rustig aan te doen, zo vlak voor de feestdagen. Wie weet ben jij vóór het nieuwe jaar al helemaal klaar voor de grote peulvruchtenrevolutie!

 

Meer heerlijke recepten van Leonie vind je op haar blog Veggie Variation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top