Sinaasappel kaars
Het is bijna kerst en daar horen natuurlijk kaarsen bij! Werden vroeger kaarsen nog gebruikt om de kerstboom te verlichten, zien we ze nu voornamelijk terug in kerststukjes en aan tafel bij het kerstdiner. Ook al vindt er veel ontwikkeling plaats op het gebied van sfeerverlichting niks overtreft kaarslicht. Maar de ‘gewone’ kaars brengt nogal wat nadelen met zich mee, de paraffine in de kaars is namelijk slecht voor je gezondheid en het milieu. Wij willen je natuurlijk een echt groene kerst geven en daarom dit duurzamere alternatief: een sinaasappel kaars! Mocht je nog niet overtuigd zijn, ze ruiken ook nog eens heerlijk!
Benodigdheden:
- Sinaasappel (een grapefruit kan ook)
- Plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of olijfolie)
- Mes
- eventueel kruidnagel en/of essentiële olie
Snijdt de sinaasappel doormidden met het kroontje naar boven, dus niet door het kroontje. Haal de vrucht er voorzichtig uit zodat er in de onderkant een steeltje achterblijft. Het steeltje zal als lont dienen voor de kaars. Giet in de onderste helft de olie en dompel het steeltje voorzichtig onder in de olie. Wacht even 10 minuten zodat het steeltje de olie goed kan opzuigen. Voeg eventueel nog wat kruidnagels of een essentiële olie aan de plantaardige olie toe voor een echte winterse geur. Als je in de bovenkant een gat maakt rond het kroontje kun je deze eventueel als decoratief kapje gebruiken. Steek de lont aan en genieten maar!
Bron: Hubpages