skip to Main Content

Katoenen tasjes

Katoenen Tasjes

Happy new year! 2016 is net gestart, maar en zijn alweer een hoop nieuwe regeltjes. Eén hiervan is de regel dat detaillisten geen plastic tasjes meer mee mogen geven; alleen tegen betaling krijg jij anno nu nog een tasje mee van je favo winkel. Zelf vind ik dit een heel goed initiatief.

Even een aantal feiten op een rij gezet: jij als consument verbruikt per jaar zo’n 300 tasjes, maar gemiddeld gebruik je die maar 12 tot 20 minuten voordat het in de afvalbak terecht komt. Weggooien is heel makkelijk, maar het is voor het milieu heel ongunstig. Rapporten stellen dat plastic tassen, vanwege hun samenstelling, 1000 jaar nodig hebben om af te kunnen breken. Recyclen gebeurt wel, maar alleen veel te weinig. Gemiddeld wordt 1 op de 200 tassen gerecycled. Het afval wat in de oceaan belandt doodt jaarlijks minstens 100.000 vogels, walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden en schildpadden. Ook zijn we momenteel druk bezig de planeet een beetje koel te houden, maar dit schiet niet op als er nog veel plastic tassen worden geproduceerd. Deze worden namelijk gemaakt van olie.

Dus: wat is de oplossing? Neem gewoon je eigen tasje mee naar de stad of tijdens boodschappen doen. Maar natuurlijk wel in stijl. Via de site www.dawanda.nl heb je super veel leuke modelletjes. Hieronder vind je er al vijf.

totebag1

€11,95

totebag2

€9,90

totebag3

€7,50

totebag4

€14,99

totebag5

€11,95

http://plastictasvrij.nl/feiten.html

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top