skip to Main Content

Happy Meatless Monday!

Sinds 2003 gaat de non-profit organisatie Meatless Monday door het leven onder de slogan ‘One day a week, cut out meat’. Door (minstens) één dag per week geen vlees te eten verlaag je het risico op kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Daarnaast bespaart het kostbare grondstoffen en zoet water én daarmee verklein je jouw ecologische voetafdruk. Er is namelijk voor het produceren van één pond rundvlees 1850 water nodig, terwijl dat bij groenten maar 39 liter water is.

Daarnaast is vegetarisch eten ook nog eens heel lekker en gezond. Het voordeel van meer groenten en fruit eten leidt tot de inname van meer anti-oxidanten. Dit zijn stoffen die in producten zoals bessen, tomaten, kiwi’s en paprika’s zitten en helpen het voorkomen van kanker doordat ze vrije radicale bestrijden. Vitamine C en E zijn bijvoorbeeld sterke anti-oxidanten.

Voorbeelden van vijf makkelijke en lekkere recepten vind je hier:

vega loempiua

Vegetarische rijstvelloempias

 superburger

Italiaanse superburger

 pompoen wortel

Pompoen wortelsoep met naan

 canneloni

Cannelloni met spinazie en ricotta

 pompoenstamp

 Pompoenstamppot


Nog niet overtuigd? Bekijk dan onze heerlijke vega en vegan gerechten op de site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top