skip to Main Content

Vegetarische erwtensoep

Januari is dé maand voor erwtensoep. Ik wil niet zeggen dat je het ervoor of erna niet meer mag maken, in tegendeel. Maar wat is er nou lekkerder dan thuiskomen als je wangen nog schraal zijn van de gure januariwind en dan je neus boven een dampende kop erwtensoep? Niet veel! En als je denkt dat het zonder rookworst en spekjes niet veel kan worden, dan heb je het mis. Die ingrediënten zorgen vooral voor het zout, hartigheid en milieuvervuiling. Die echte snertsmaak komt toch ook van de lekkere spliterwt aangedikt door een gekookte aardappel en opgefrist door wortel en prei. Mis je toch de rooksmaak in je snert? Dan biedt gerookt paprikapoeder de duurzamere uitkomst. Dat warmt zeker lekker op!

Rokerige vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Voor een flinke pan soep (4 personen)

  • 250g spliterwten
  • 2 aardappelen
  • 1 grote prei
  • 3 winterpenen
  • 1 el bouillonpoeder
  • Zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl gerookt paprikapoeder

Week de spliterwten overnacht in koud water. Schil de aardappelen en snijd alle andere groenten in stukjes. Voeg alles toe aan de erwten (met weekwater) en breng het aan de kook. Voeg nu ook de bouillon toe. Laat het koken totdat alle groenten (en de spliterwten) zacht zijn en pureer je erwtensoep met een staafmixer. Breng het daarna op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het serveren de gerookte paprikapoeder toe. Gewoon zoveel als jij lekker vindt.

 

Meer heerlijke recepten van Leonie vind je op haar blog Veggie Variation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top