skip to Main Content

Duurzame citytrips

Frankfurt Skyline

De winter is nog lang niet voorbij, maar nu zie je dagelijks al reclames op tv voorbij komen voor de zomervakantie. Portugal, Spanje of misschien toch verder weg naar Thailand? Waarom ver weg als het dichtbij ook hartstikke mooi is? En duurzaam!

Ingenieursbureau Arcadis heeft een ranglijst van 50 wereldsteden opgesteld. Nederland doet het goed; Rotterdam en Amsterdam behoren tot de top vijf (vier en vijf) op de ranglijst van ‘duurzame steden’.

Aan de hand van kenmerken die samen te vatten zijn als ‘People, Planet, Profit’ geeft het Arcadis team de Duitse stad Frankfurt de hoogste score. Op de tweede plaats komt Kopenhagen, derde is Londen. De eerste plaats heeft Frankfurt te danken aan het ‘groene’  karakter van de stad. De stad telt 8000 hectare bos en een derde van het stedelijk oppervlak bestaat uit ‘groen’. Daarnaast is wonen in Frankfurt ook niet schrikbarend duur in vergelijking met andere wereldsteden. De hoge score van Rotterdam is hieraan ook te danken.

Europese steden staan ver bovenaan de lijst; na Frankfurt volgen Kopenhagen en Londen. Aziatische steden nemen zowel hoge (Seoel, Hong Kong en Singapoore bij de eerste tien) als de laagste plaatsen op de lijst (Manilla, Bombay, Wuhan en New Delhi) in. Als allerlaagste eindigt Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Amerikaanse steden scoren bescheiden. New York komt niet verder dan een twintigste plek, de stad wordt wel wordt geprezen om het plan woningeigenaren met groene daken een belastingvoordeel te geven.

 

 


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top