skip to Main Content

Gezocht: Werkgroepleden NJR Jong & Duurzaam

Gezocht: Werkgroepleden NJR Jong & Duurzaam

Ben jij geïnteresseerd in duurzame ontwikkeling en wil je ervaring opdoen in het opzetten van acties en projecten en het geven van gastlessen rondom dit thema? Dan is de NJR werkgroep Jong & Duurzaam op zoek naar jou!

Wanneer?

Periode: feb – juli 2016, bij voorkeur langer
Verwachte inzet per week: Ong. 5-10 uur

Wie zijn wij?
De werkgroep Jong & Duurzaam van NJR is een enthousiaste, actieve en diverse groep bestaande uit scholieren, studenten en young professionals van 16 tot 26 jaar oud met een passie voor duurzaamheid.

Wat doen wij?

De werkgroep zet projecten, acties en activiteiten op rond duurzame thema’s die voor jongeren belangrijk zijn. Deze hebben als doel impact te hebben op jongeren en/of beleid binnen het thema waarin de werkgroep actief is. Dit doen zij onder leiding van de werkgroep coördinator(en) en in nauwe samenwerking met de VN jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling. De jongerenvertegenwoordigers kunnen de verzamelde input van jongeren bij al deze projecten dan weer uitdragen bij bijeenkomsten die zij met beleidsmakers hebben en op conferenties die zij bezoeken.
Zo is de werkgroep de afgelopen tijd bijvoorbeeld bezig geweest met een project over afvalverwerking, waarbij we een educatieve boom, gemaakt van afval, hebben ontwikkeld en neergezet op de uithof in Utrecht. Daarnaast zijn we samen met IVN en het ministerie van I&M bezig geweest met het project Circular School Challenge, waarbij we middelbare scholieren uit Den Haag uitdaagden om met ideeën te komen om hun school meer circulair te maken.

Uiteindelijk ondersteunt de gehele werkgroep de Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling, door het gesprek over duurzaamheid met jongeren op gang te brengen!

Jong & Duurzaam biedt de kans om jezelf te ontwikkelen en te specialiseren op het gebied van internationale politiek, educatie en projectmanagement – afhankelijk van je interesse – met duurzaamheid als leidraad.

Wat kan jij doen?
Lid worden! Je kunt dan bezig gaan met gastlessen ontwikkelen over duurzame thema’s en deze lessen uiteindelijk ook voor de klas geven. Ook kun je plaats nemen in het Mediateam waarmee je campagnes opzet en creatief omgaat met sociale media om de werkgroep te promoten.
Wat we verder nog doen is bijeenkomsten organiseren voor jongeren met interessante sprekers uit het wetenschapsveld, de politiek en het bedrijfsleven en nog veel meer interessante dingen waar jij zelf invulling aan kan geven!

Wie zoeken we?
–    Enthousiastelingen van 16-26 jaar
–    Jongeren met passie voor duurzame ontwikkeling
–    Gemotiveerde, enthousiaste, creatieve werkers

Wat verwachten we van je?
–    Aanwezig zijn bij de vergaderingen (eens in de twee weken in Utrecht)
–    Actieve inzet van 5-10 uur per week, met o.a.:
o    inzet voor minimaal 1 van de lopende projecten
o    Actieve deelname aan het geven van gastlessen
–    Actieve deelname voor minimaal een half jaar (feb-juli), bij voorkeur langer
–    Goed bereikbaar zijn via telefoon en e-mail

Wat krijg je ervoor terug?
–    Ervaring in het opzetten en uitvoeren van projecten
–    Didactische ervaring bij het geven van gastlessen
–    Samenwerking met jonge ambitieuze mensen van verschillende achtergronden
–    Mogelijkheid om deel te nemen aan evenementen, workshops en seminars
–    De kans om je netwerk te vergroten en kennis over de VN op te doen
–    Een aantal trainingen en workshops
–    De mogelijkheid om deel te nemen aan meerdere NJR projecten en activiteiten

Looptijd project
De werkgroepen hebben een instroommoment per jaar, september. Per collegejaar worden bestaande projecten uitgevoerd en nieuwe projecten bedacht. Vanwege wat vroegtijdige uitstroom zijn we nu op zoek naar een paar nieuwe werkgroepleden die het team komen versterken. Je kunt een half jaar (tot en met juli) bij de werkgroep blijven, maar je mag natuurlijk altijd voor een langere periode lid blijven. Onze voorkeur gaat wel uit naar kandidaten die mogelijk langer dan een half jaar lid willen blijven. Vergaderingen vinden eens in de twee weken plaats in Utrecht.

Interesse?
Stuur dan een mail met je cv en motivatie naar: docoordinator@njr.nl . Sollicitaties vinden doorlopend plaats totdat we genoeg geschikte kandidaten hebben gevonden. Wacht dus niet te lang met solliciteren!

Meer info?
Mail docoordinator@njr.nl of kijk op www.jongerenvertegenwoordigers.nl of jongenduurzaam.nl

Twitter: @JongenDuurzaam | Facebook: NJR Jong & Duurzaam

Richa van Zoelen

Richa (@groenedingen010) dartelt wat rond in Rotterdam, waar ze een master Global Business & Sustainability deed. Ze zoekt naar manieren om dat dartelen zo groen en bewust mogelijk te doen. Alhoewel ze het heerlijk vindt om over Grote Vragen des Levens na te denken, weet ze vooral dat ze het ook allemaal niet zo weet. Daarom houdt ze het zo dicht mogelijk bij zichzelf: stapje voor stapje steeds wat bewustere keuzes. Het liefst met een lach, en helemaal mooi als daar nog wat slechte woordgrappen aan te pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top