skip to Main Content

Sustainable Humans: Ieke

Sustainable Humans: Ieke

IMG_2259

Sinds ik mijn scriptie heb geschreven over het onderwerp voedselketens ben ik mij bezig gaan houden met duurzaamheid. In het boek Food (J. Clapp, 2012) staat heel mooi beschreven hoe slecht de wereldvoedselmarkt is op alle vlakken van duurzaamheid: sociaal, ecologisch en economisch gezien. De oplossing ligt in kortere voedselketens in plaats van lange voedselketens.

In mijn huis eten we vaak vegetarisch. Daar is nog wel eens discussie over, omdat we met veel studenten wonen. Toch eet de rest van het huis mee als er vegetarisch gekookt wordt. We doen nu mee aan de eco crazy 88. Daarbij moet je opdrachten uitvoeren en fotograferen. Eén van de opdrachten was bijvoorbeeld om gloeilampen te sparen en in te wisselen voor spaarlampen. Ook kunnen we iemand uitnodigen die kijkt naar ons energieverbruik en vertelt waarop we kunnen besparen.

Zelf koop ik vaak vintage kleding. Zo ga ik zaterdag naar een vintage per kilo sale. Niet alleen duurzaam, maar ook leuk en niet duur.

Ieke, 21
Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top