skip to Main Content

Hartige pannenkoekjes met maïs en paprika

Ben je ook helemaal klaar met de winter? Toe aan iets vrolijkers op je bord na maanden van stamppot eten? Met deze hartige maïspannenkoekjes zit je keuken in no time vol. Pannenkoeken hoeven echt niet altijd zoet te zijn en er hoeft ook zeker geen spek in om ze lekker hartig te laten smaken. Stouw ze vol met groenterestjes (wel zo groen) of gebruik het onderstaande recept als je wat culinaire begeleiding nodig hebt. Maak ze bijvoorbeeld als vleesvervanger samen met een frisse salade en zoete aardappelfrietjes, lekker!

Maïspannenkoekjes met lenteui en paprika

Voor ongeveer 6 maïspannenkoekjes (3 personen):

  • 1 blikje mais (300g uitlekgewicht)
  • 150 ml (ongezoete soja)melk (yoghurt kan ook)
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 biologisch ei
  • olie om in te bakken

Snijd je groente of in dit geval je paprika in kleine stukjes en de bosui in dunne ringen. Spoel de mais af en roer alle ingrediënten (behalve de olie om te bakken) door elkaar. Giet een klein scheutje olie in een koekenpan en laat de olie heet worden. Maak van het dikke beslag drie hoopjes in de pan. Zodra de onderkant van het hoopje gestold, kun je het omdraaien en helemaal door laten garen, zo’n 5 minuutjes. Blijf dit doen totdat het beslag op is. Smakelijk eten!


Meer heerlijke recepten van Leonie vind je op haar blog Veggie Variation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top