skip to Main Content

Driekleuren eten: rode quinoa met mango en broccoli

Driekleuren Eten: Rode Quinoa Met Mango En Broccoli

Er is een simpele tip om je te helpen niets tekort te komen als je veganistisch eet. Maak gerechten met zoveel mogelijk kleuren! Beetje allerhande-achtig, maar het werkt wel. Veel verschillende kleuren = veel verschillende mineralen en bouwstoffen. Het is een makkelijke manier om gevarieerd te blijven eten. En je komt door op kleur te kiezen ook op best wel onverwacht goede combinaties.

Zoals dit extreem kleurige en supermakkelijke gerecht: oranje, zoete mango, donkergroene, zoute broccoli en rode quinoa met frisse dressing. De quinoa koos ik hier een beetje voor de kleur, maar is ook handig omdat er veel eiwit in zit. Juist het quinoa-imago vermijden? Je kunt dit recept ook prima maken met zilvervliesrijst of bijvoorbeeld bulgur. Minder kleurig, maar door de dressing net zo lekker. En een beetje rode paprika bij de broccoli meewokken staat ook mooi!

Nodig voor vier personen:

 • 400 gram quinoa (of 300 gram zilvervliesrijst/bulgur)
 • 2 broccoli ’s, in kleine stukjes gesneden
 • 2 rijpe mango’s
 • 5 a 6 eetlepels sojasaus

 

Dressing:

 • Uitgeperste limoen
 • 2 theelepels gember (versgeraspt of gemberpasta uit een potje)
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Eetlepel honing
 • Versgemalen peper naar smaak

Bestand_004  Bestand_003

Kook de quinoa of vervanger gaar zoals de verpakking je vertelt. Wok intussen de kleingesneden broccoli in ongeveer tien minuten gaar. Voeg de eetlepels sojasaus toe met een scheutje water en laat nog even sudderen. Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd de plakken in blokjes.

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de quinoa af, doe terug in de pan en meng de frisse dressing erdoor. Doe in een mooie grote schaal en verdeel de mango en de broccoli erover. Schep op pas tafel door elkaar voor het kleur-effect 😉


www.huibsneep.nl

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Wat een lekker recept!! Heb het afgelopen zaterdag gemaakt en het was heerlijk;)
  De limoensmaak van de dressing is prima!
  Ik ben enorm fan van quinoa, dus vind het altijd leuk om recepten ermee te proberen.
  Voor mensen die graag meer willen weten voordat ze het eten: http://www.quinoa-informatie.nl/ is een informatie waar je van alles kunt vinden over quinoa.
  Recepten, een blog, waar het vandaan komt, waar je voor moet opletten, kortom alles!
  Werd er door een kennis op geattendeerd, en heb er ook 2 lekkere recepten (van de AH) gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top