skip to Main Content

Oranje is de nieuwe Pasta Rood

Het was deze week Koningsdag én ik had een enorme zak wortelen over. Tijd voor een Pasta Oranje met een zoete wortel-gember saus en kikkererwten. Een beetje onverwachte combinatie, maar ontzettend lekker. En supersnel klaar. Dus: move over Pasta Rood en Pasta Groen, hier is mijn nieuwe (veganistische) lievelingspasta!

Bestand_000

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 800 gram wortel/winterpeen.
  • 300 gram volkorenpasta (of meer als je veel honger hebt)
  • Komkommer.
  • Blikje kikkererwten.
  • Potje zwarte olijven (liefst in plakjes).
  • Een à twee eetlepels gemberpasta (potje van het merk Go-tan, te vinden bij sojasaus, noedels en dergelijke)

Bereiding

  1. Snijd de wortelen in stukjes en kook ze ongeveer 15 minuten, of tot je de stukjes heel makkelijk aan een vork kunt prikken.

 

  1. Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes, giet de kikkererwten en de olijven en af. Hussel de drie door elkaar en doe in een schaal. Kook ook de pasta alvast.

 

  1. Giet nu de wortelstukjes af maar bewaar een beetje kookvocht. Pureer de stukjes in een blender of staafmixer samen met een eetlepel van de gemberpasta en wat peper en zout. Voeg eventueel wat water bij als de saus te dik wordt. Proef tussendoor en voeg eventueel meer gember of kruiden toe.

Serveer de pasta met een grote schep wortelsaus en de kikkererwtensalade. En blijf nog even in de koningsdag-sfeer.


www.huibsneep.nl

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top