skip to Main Content

SAMEEN student: Elke Wagenaar

SAMEEN Student: Elke Wagenaar

sameenSAMEEN. Een enthousiaste, flexibele en coöperatieve studentenvereniging waarbij studenten worden ingezet op studiegerelateerde bijbanen die bijdragen aan hedendaagse energieoplossingen. Gedurende hun studie kunnen studenten onder begeleiding zichzelf verder ontwikkelen, een professioneel netwerk opbouwen en daarbij een goed betaald krijgen voor hun werkzaamheden. SAMEEN werkt samen met bedrijven die ondersteuning vragen voor het realiseren van hun duurzame energieambities en vraagstukken. Daarnaast zet SAMEEN samen met partners ook projecten in de markt om zo de energietransitie te versnellen.

SAMEEN staat voor vernieuwing in de manier waarop studenten richting de arbeidsmarkt toewerken. Het biedt studenten werkervaring binnen organisaties tijdens de studie, een unieke kans voor een student om essentiële werkervaring op te doen in de vorm van een bijbaan. Tijdens de opdracht van een student wordt deze begeleid door het bestuur. Een bestuur bestaande uit vijf intrinsiek gemotiveerde studenten uit Groningen die stuk voor stuk met hun eigen expertise en motivatie SAMEEN naar een hoger niveau proberen te tillen.  En uiteindelijk alles om het grote plaatje te verwezenlijken: een duurzame toekomst!

Graag stellen we SAMEEN student Elke Wagenaar aan jullie voor. Elke is momenteel (mede) projectleider voor het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’. Een project wat huishoudens inzicht probeert te geven in hun energiegebruik door middel van een monitoringsysteem in huis. Elke is een enthousiaste, bijna afgestudeerde, communicatie studente die graag wat extra’s doet naast haar studie. In haar sollicitatiegesprek sprong Elke er duidelijk boven de rest uit en doet ze haar werk als (mede) projectleider erg goed!

SAMEEN student: Projectleider voor het project goed voorbeeld doet goed volgen

Hoi!

Mijn naam is Elke Wagenaar, 23 lentes jong en wonend in Groningen. Ik ben bijna klaar met mijn HBO-opleiding Communicatie en start in april met de (pre)master Communicatie en Informatiewetenschappen aan de RUG.

elkeEen bijbaan vinden die leuk én gerelateerd is aan je studie is een hele opgave! In januari solliciteerde ik bij SAMEEN op de vacature ‘Projectleider’. Na een fijn gesprek bleek ik aangenomen en kon ik gelijk beginnen als (mede)projectleider van ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen‘ (GG). Het project is geïnitieerd vanuit Gemeente Ooststellingwerf samen met iNRG en SAMEEN. Bij het project draait het om de bewustwording van het eigen energieverbruik in- en rondom huis. De deelnemers krijgen een kastje dat is aangesloten op de slimme meter waardoor zij gelijk zien wat er op dat moment wordt gebruikt aan energie. Als (mede)projectleider van GG draag ik verantwoordelijkheid voor de PR & Communicatie, event planning en het onderhouden en opbouwen van contact met (potentiële) deelnemers, bedrijven en andere partijen vanuit SAMEEN.

Inmiddels ben ik twee maanden verder en heb ik het enorm naar mijn zin! Ik werd met open armen ontvangen en kwam terecht in een omgeving waarbij studenten alles zelf doen. Lukt het niet of kom ik er niet uit? Dan trek ik aan de bel en is er altijd iemand die kan helpen. SAMEEN biedt mij de kans om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en in mijn eigen vakgebied. Ik doe hier relevante ervaring op, ontmoet veel mensen en leer steeds meer over duurzaamheid en de energie transitie. Op naar een energie neutrale toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top