skip to Main Content

Geitenwollensokken-glamour van Taj

Taj is een Amsterdams lifestyle brand dat met liefde unieke sieraden maakt van gerecycled zilver. Hun idealen en passies voor design, sustainability en ontwikkelingssamenwerking smelten samen in deze prachtige sieraden. Het bijzondere is dat elk sieraad een eigen verhaal en ‘go-to-quote’ heeft, maar allemaal worden ze verbonden door het kernideaal van Taj: “Leef een leven trouw aan jezelf, cause nobody can be you, better than you”. Het merk vertegenwoordigt een mix van Dutch design en traditioneel Balinees handwerk geproduceerd onder eerlijke omstandigheden, en dit komt in alles terug.

Zo is geen enkel sieraad hetzelfde. Extra uniek is dat de flaws die kunnen ontstaan tijdens het productieproces behouden blijven. Perfectie is niet iets wat wordt nagestreefd bij Taj.

pending-nashville-hillsboro-pike       bourbon-orleans-lafayette

bourbon-orleans-mash       tbourbon-orleans-honeysuckle

De sieraden worden gemaakt in de bergen van Bali, en is bepaald geen fabriekswerk te noemen. De Balinese vrouw staat namelijk centraal in de productie van de sieraden. En dat is bijzonder, want in Indonesië is emancipatie nog ver te zoeken. Over het algemeen zorgt de vrouw voor brood op de plank en voert vaak zwaar werk uit. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het gezin en belangrijke Hindoeïstische ceremonies. De zilversmeden van Taj werken in ateliertjes aan huis waardoor ze al deze verantwoordelijkheden kunnen combineren en een zelfstandig bestaan opbouwen.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#00FFCC” class=”” size=”16″]“Big things often have small beginnings”[/pullquote]Taj streeft ernaar een zo klein mogelijke eco-footprint achter te laten op de wereld. Naast het gerecyclede zilver worden de sieraden geleverd in doosjes gemaakt van bio-afbreekbare rotanpalm en handgemaakte Curms batikzakjes. Hier stopt de liefde voor duurzaamheid echter niet, want je kunt het zo gek niet bedenken of Taj doet het: van gerecycled papier en biokatoendraad tot het eten van Tony Chocolonely en drinken van fair trade koffie.

Kortom: een uniek merk vol Balinese invloeden dat rust brengt in het stressvolle westerse bestaan en het onmogelijke streven naar perfectie. “Sterk in je pumps (of sneakertjes) staan” en daarbij trouw aan jezelf blijven; dat is waar Taj voor staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top