skip to Main Content

Kromme wortels en sociale ondernemers, topcombinatie!

jammWat kunnen sociaal ondernemende studenten met kromme wortels? Heerlijke wortel-jam maken! Bij Potje met weet je precies hoe jouw potje jam tot stand komt. Wij van Potje met zullen precies uitleggen welke stappen nodig zijn om voor jou een heerlijk potje jam te krijgen. Dit alles zonder voedselverspilling! Maar hoe doen wij dit precies? 

Wat is Potje met?

Potje met is een onderneming die is opgestart door vijf studenten. De reden van het opstarten van deze onderneming is het tegengaan van voedselverspilling. We zijn begonnen bij de verspilling op de markt. Appels, wortels, bananen, watermeloenen of radijzen, al deze groenten en fruit zouden anders de prullenbak in vliegen. Potje met geeft deze producten een nieuw leven door er heerlijke jams en chutneys van te maken.

Het product

Elke keer kwamen er ladingen producten binnen die anders weg gegooid zouden worden. Voor deze producten moesten er steeds nieuwe recepten bedacht worden. Dit was een uitdagende maar ook lastige taak. Het is natuurlijk fijn als je als onderneming een product aan kan bieden die de klant wil. Zo weten mensen dat ze altijd goed zitten met de jam van Potje met.

De ingrediënten

Door de diversiteit aan producten die we binnenkregen was een vast product moeilijk. Om dit beste recept te kunnen maken zijn we op zoek gegaan naar een plek waar veel voedselverspilling de orde van de dag was. We kwamen hierbij terecht bij ‘BioRomeo‘, een biologisch boerenbedrijf in de Noordoostpolder. Wortels waren hier in overvloed, scheef, met vlekjes en rare buigingen noem het maar op ze kunnen in ieder geval niet aan een detailhandelaar verkocht worden. Met deze ladingen wortels zijn we aan de slag gegaan met een aantal lekkere wortelrecepten. De wortel-jam kwam het beste uit de test. Zo zijn wortels het hoofdingrediënt geworden van onze jam!

potjemet

Jammakers

Om te zorgen dat jij je pot heerlijke wortel-jam kunt kopen zijn er mensen in een dagbestedingsboerderij ‘De Hoeff’ druk aan het kokkerellen. Hier worden de potjes jam met liefde bereid. Door het maken van de potten jam hebben deze mensen een leuke invulling van hun dag en wij heerlijke jam!

In de winkel!

Mede door het harde werk van de mensen op de dagbesteding, konden wij opzoek gaan naar verkooppunten. Dit is gelukt! De lekkere potjes jam van Potje met liggen momenteel in Rio de Bio, Cornelis en Instock!

Jouw potje jam, minder voedselverspilling

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top