skip to Main Content

Energie besparen op je studentenkamer: 5 tips

Energie Besparen Op Je Studentenkamer: 5 Tips

We doen we doen het allemaal wel eens: de televisie op stand-by laten staan als we de deur uitgaan en lekker lang onder de douche blijven staan na een avondje stappen. Hoe fijn je het ook vindt, het milieu én je portemonnee gaan we er niet mee helpen. Wist je dat je, door samen met je huis net iets duurzamer omgaan met energie, tientallen euro’s kunt besparen? Een beetje huisbaas laat jullie daarvan mee profiteren. Daarom delen we vijf tips voor het besparen van energie op je studentenkamer met je.

  1. Energie vergelijken

Energie vergelijken en overstappen via een energievergelijker zoals Energievergelijken.nl of Energieleveranciers.nl kan je huisbaas flink wat geld besparen, zeker als je elk jaar overstapt. Vraag je huisbaas of hij weleens overstapt, misschien kun je daarmee dit jaar een bijbetaling voor energie voorkomen. Mocht je zelf je energie regelen, dan is het al helemaal mooi meegenomen want dan bespaar je op je eigen rekening.

  1. Ga bewuster om met apparaten

Elke dag twee minuten korter douchen, samen de was doen om een volle trommel te krijgen en samen de afwas doen om water te besparen. Het zijn de kleine dingen die het doen, maar wel kleine dingen met een groot effect. En zeg nou zelf: met het hele huis naar één televisie naar een spannende film kijken is toch leuker dan alleen?

  1. Maak gebruik van een app

Een duurzame app die je precies vertelt hoeveel energie het kost als je de wasmachine aanzet. Of een overzicht van je energieverbruik inzichtelijk maken met je telefoon. Apps voor het besparen van energie zijn er in alle soorten en maten. Een voorbeeld is de NPO Groen app, die je uitdaagt om 7 dagen groener te leven. Hoeveel water bespaar je bijvoorbeeld als je korter doucht?

NPO

  1. Stand-by apparaten uitzetten

Je televisie uit het stopcontact halen, de oplader van je telefoon niet vergeten uit te trekken en de voeding van je laptop non-stop in het contact laten zitten. Het zijn drie apparaten die mening student aan laat staan. En dat is erg onnodig, want je bespaart makkelijk euro’s door ze eruit te trekken. En wist je dat sommige apparaten zelfs meer energie verbruiken in hun stand-bytijd dan dat ze doen wanneer ze daadwerkelijk aan staan? De enige stekkers die je in het stopcontact kunt laten zitten, zijn de stekkers met een aan/uit-schakelaar. Al moet je die natuurlijk niet vergeten uit te maken.

switch-949109_1920

  1. Niet alles tegelijk aan

De nieuwe aflevering van Game of Thrones op je laptop kijken terwijl je stiekem ook nog even je Tindermatches checkt en de televisie op de achtergrond aanstaat. Het is zó voor de hand liggend, maar een typisch voorbeeld van energieverspilling. Niet alleen beter voor je portemonnee, maar het is ook beter voor de levensduur van je elektrische apparaten als ze niet non-stop in het stopcontact hangen.

Logo EL HQ (jpeg)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top