skip to Main Content

International BioBased Student SymbioSUM

International BioBased Student SymbioSUM

IBBES

In de meest recente publicatie van de Duurzame Jonge 100 staan Mario Beck en Bart Emons, de initiatiefnemers van IBBESS: International BioBased Student SymbioSUM. De masterstudenten biotechnologie aan Wageningen Universiteit hebben IBBESS opgericht om groei te versnellen in de biobased economy, door studenten met academici en bedrijven te verbinden. Zij merkten namelijk dat maar weinig studenten zich bewust zijn van de mogelijkheden die een biobased economy biedt voor een groene toekomst.

Na oprichting eind 2014, is er nu een groep van 25 studenten die werkt aan hun eerste grote evenement: de SymbioSUM, de som van eendaagse Conferentie en tweedaagse DenkTank. Tijdens de Conferentie worden er sprekers uitgenodigd die vanuit verschillende invalshoeken de biobased economy zullen belichten: van Patricia Ossenweijer, die de sociale perceptie zal beschrijven tot Johan Sanders, professor en schrijver van het internationaal gewaardeerde boek The Biobased Economy. Daarnaast worden in de DenkTank een aantal vraagstukken van multinational bedrijven gepresenteerd, waar studenten in kleine groepjes gedurende twee dagen aan gaan werken.

Het ambitieuze plan van de studenten is door zowel universiteiten als bedrijven goed ontvangen, en ze hopen hiermee andere studenten uit te dagen mee te denken aan één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Voor het SymbioSUM kunnen zowel bachelor, master als PhD-studenten zich aanmelden met een sociale, technische of economische achtergrond. Volgens de initiatiefnemers is het vooral belangrijk om enthousiaste studenten aan te trekken die geïnteresseerd zijn om een toekomst te creëren die onafhankelijk is van olie.

Kickstart your biobased career and apply now for the first SymbioSUM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top