skip to Main Content

Eerste mijlpaal – 100% voor Wassen zonder Waste campagne

Eerste Mijlpaal – 100% Voor Wassen Zonder Waste Campagne

Twee weken na het begin van de crowdfundingcampagne “Wassen zonder Waste” is de eerste mijlpaal behaald: 100%. “We hadden dit niet verwacht! Met de steun van bijna 70 ambassadeurs zetten we een mooie stap richting Wassen zonder Waste“, vertelt medeoprichter Wouter Buijze, “tegelijkertijd zien we dat er meer mogelijk is. Ons doel is minimaal 200 ambassadeurs, dan is er voldoende basis om meteen door te pakken naar andere huishoudelijke apparaten die nu onnodig veel afval veroorzaken.”

Amsterdam, [23-6-2016] – Bijna elk huishouden heeft wel een wasmachine. Jaarlijks worden 600.000 wasmachines gekocht én afgedankt in Nederland. Dat is niet nodig. Door consumenten toegang te geven tot goede apparaten die efficiënt gebruikt worden en hergebruik mogelijk te maken, kunnen we wassen zonder afval. Schone was wordt een service, maar dan wel met een apparaat in huis. Bundles noemt dit wasabonnementen. Dit geeft veel voordelen voor de consumenten, fabrikanten en het milieu en zet het systeem volledig op zijn kop.

Circulaire economie: een belangrijke systeemverandering
Het systeem dan Bundles voor ogen heeft vereist ander, duurzamer, gedrag van fabrikanten, dienstverleners en consumenten. Om te laten zien dat hun nieuwe business model de toekomst heeft en consumenten kennis te laten maken met het concept startte het Bundles team een crowdfundingcampagne op OnePlanetCrowd.

Unieke campagne
De campagne gaat om het mobiliseren van ambassadeurs, mensen die hun wens en geloof uitspreken en die zich inzetten om de circulaire beweging te versnellen. “Voor veel mensen is wassen zonder een eigen wasmachine nog erg nieuw. Daarom wisten we niet goed wat we konden verwachten. Dat zoveel mensen meedoen, terwijl ze nog een prima wasmachine thuis hebben staan, is fantastisch“, aldus oprichter Marcel Peters.

Voor iedereen die de circulaire economie een warm hart toe draagt, is de crowdfundingcampagne van Bundles een concrete mogelijkheid om mee te doen. Niet pas als je wasmachine of droger stuk is. Je kan nu alvast laten zien dat je gelooft in de circulaire economie door een stukje abonnement te reserveren. Tot 31 juli kan je de circulaire missie van Bundles steunen!


PERSBERICHT met betrekking tot crowdfundingcampagne op OnePlanetCrowd. Lees meer over wasabonnementen op bundles.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top