skip to Main Content

Vegan nacho’s uit de oven

Vegan Nacho’s Uit De Oven

Een recept voor als je brak bent, onwijze zin hebt in snackvoer, of gewoon iets superlekkers wilt maken voor bij (ook Mexicaanse) corona-biertjes in de zon. Want op dat soort momenten is de verleiding best groot om maar voor niet-zo-vegan snacks te gaan!

Niet nodig! Maak deze nacho’s! Ook niet-vega’s maak je hier erg gelukkig mee, weet ik uit ervaring. Je kunt de nacho’s trouwens ook prima als avondeten maken, ongezond zijn ze niet. In dat geval is het recept voor ongeveer twee personen, anders ongeveer voor vier.

10. Nacho's uit de oven (1)

Nodig voor een kleine schaal nacho’s (4 personen snack of 2 personen avondeten)

 • Een rode ui
 • Rode of gele paprika (voor de kleur J)
 • 4 verse tomaten
 • Klein blikje mais
 • Klein blikje kidneybonen
 • Zak nacho/taco-chips
 • Potje Salsasaus mild of pittig
 • Paar Jalapeno-pepertjes uit potje (optioneel want pittig, maar erg lekker)
 • Handjevol koriander, fijn geknipt (alleen als je geen korianderhater bent)

Extra: een avocado voor guacamole.

10. Nacho's uit de oven (2)

 1. Snijd de paprika, ui en tomaten klein. Hussel door elkaar en doe samen met het blikje mais, de kidneybonen en de kleingesneden jalapeno-pepertjes in een kleine ovenschaal. Heb je die niet? Dan moet je helaas de dubbele hoeveelheid maken…!
 2. Bestrooi het mengsel met koriander als je dat lekker vindt. Anders kan paprikapoeder of peper ook lekker zijn. Verdeel de pot salsasaus erover.
 3. Bedek het geheel tot slot met een goede laag nachochips en druk die een beetje tussen de laag van groente en saus. Bak ongeveer 20 minuten op 160 graden, tot de chips bruinig beginnen te worden aan de bovenkant.
 4. In de tussentijd kun je nog een simpele guacamole maken. Pureer of prak daarvoor de avocado met peper, zout en paprikapoeder en schep die na het bakken op de nacho’s!

Eet ze vooral warm uit de oven, dat is het lekkerst!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top