skip to Main Content

Gezocht: Werkgroepleden NJR Jong & Duurzaam

Gezocht: Werkgroepleden NJR Jong & Duurzaam

Ben jij geïnteresseerd in duurzame ontwikkeling? Wil je ervaring opdoen in het opzetten van acties en projecten én het geven van gastlessen over duurzaamheid? Dan is de NJR werkgroep Jong & Duurzaam op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
De werkgroep Jong & Duurzaam van NJR is een enthousiaste, actieve en diverse groep bestaande uit scholieren, studenten en young professionals van 18 tot 26 jaar oud met een passie voor duurzaamheid.

Wat doen wij?
We ontwikkelen verschillende projecten, door en voor jongeren van onze leeftijdscategorie. Daarnaast bedenken we een project met de gehele werkgroep, waar we vervolgens het jaar aan gaan werken. Verder hebben we een beleidsgroep die direct met de jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling werkt. Uiteindelijk ondersteunt de gehele werkgroep de jongerenvertegenwoordigers, door het gesprek over duurzaamheid met jongeren op gang te brengen!
Jong & Duurzaam biedt de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van uiteenlopende duurzame thema’s, internationale politiek, educatie en projectmanagement.

Wat kan jij doen?
Lid worden! Alle werkgroepleden geven gastlessen. Je kan daarnaast een ‘specialisatie’ kiezen:
– Je kunt zelf gastlessen ontwikkelen over duurzame thema’s.
– Wil je de Nederlandse jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling van jouw input voorzien naar VN-klimaatconferenties, dan kan je plaats nemen in het beleidsteam.
– Ben je creatief? Dan kan je hoofd-media worden, je zorgt dan voor actieve promotie van de werkgroep op de sociale media.
Verder organiseren we bijeenkomsten met interessante sprekers uit het wetenschapsveld, de politiek
en het bedrijfsleven waar jij zelf invulling aan kan geven!

Wie zoeken we?
– Enthousiastelingen van 18-26 jaar
– Jongeren met passie voor duurzame ontwikkeling
– Gemotiveerde, enthousiaste, creatieve werkers
– Je hoeft geen student te zijn!

Wat verwachten we van je?
– Aanwezig zijn bij de vergaderingen (eens in de twee weken op donderdag in Utrecht)
– Actieve inzet van 5-10 uur per week, met o.a.:
o inzet voor minimaal 1 van de lopende projecten
o Actieve deelname aan het geven van gastlessen (gemiddeld 1 keer per week)
– Actieve deelname voor minimaal een jaar (sept-juni)
– Goed bereikbaar zijn via telefoon en e-mail

Wat krijg je ervoor terug?
– Ervaring in het opzetten en uitvoeren van projecten
– Didactische ervaring bij het geven van gastlessen
– Leren om anderen te motiveren over duurzaamheid
– Meer kennis over duurzame thema’s
– Samenwerking met een divers team van ambitieuze jongvolwassenen
– Mogelijkheid om deel te nemen aan evenementen, workshops en seminars

Looptijd project
De werkgroepen hebben een instroommoment per jaar, september. Per collegejaar worden bestaande projecten uitgevoerd en nieuwe projecten bedacht. Je kunt een jaar (tot en met juni) bij de werkgroep blijven, maar je mag natuurlijk altijd voor een langere periode lid blijven. Vergaderingen vinden eens in de twee weken plaats in Utrecht.

Interesse?
Word je nieuwsgierig en wil je graag lid worden? Stuur dan uiterlijk 10 augustus een mail met je CV en motivatiebrief naar: docoordinator@njr.nl
We ontvangen je brief graag zo vroeg mogelijk, zodat we al op tijd (in juli) kunnen beginnen met de sollicitatiegesprekken. Laat ook weten wanneer je op vakantie gaat, in verband met het plannen van de sollicitaties.

Richa van Zoelen

Richa (@groenedingen010) dartelt wat rond in Rotterdam, waar ze een master Global Business & Sustainability deed. Ze zoekt naar manieren om dat dartelen zo groen en bewust mogelijk te doen. Alhoewel ze het heerlijk vindt om over Grote Vragen des Levens na te denken, weet ze vooral dat ze het ook allemaal niet zo weet. Daarom houdt ze het zo dicht mogelijk bij zichzelf: stapje voor stapje steeds wat bewustere keuzes. Het liefst met een lach, en helemaal mooi als daar nog wat slechte woordgrappen aan te pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top