skip to Main Content

The Art of Banksy

The Art Of Banksy

Het werk van Banksy is eindelijk in Nederland te bewonderen! Ik kon mijn geluk niet op toen dit nieuws mij begin dit jaar bereikte, en ik deel mijn geluk graag. Zo heb ik op het eerst mogelijke moment een kunst-liefhebbend vriendinnetje meegenomen naar één van de tentoonstellingen. De hele zomer lang is in zowel de Beurs van Berlage als het nieuwe Moco museum in Amsterdam een Banksy tentoonstelling te zien.

Geen idee wie deze kunstenaar is?  Banksy is het pseudoniem voor een controversiële Britse street-artist, die actueel maatschappelijke vraagstukken vaak op een humoristische manier probeert weer te geven. Ondanks vele geruchten blijft de ware identiteit van de kunstenaar nog altijd één van de best bewaarde geheimen. In veel van zijn werk maakt hij gebruik van stencils en graffiti, en vaak terugkomend zijn afbeeldingen van ratten, politieagenten, apen en kinderen.

Banksy wordt ook weleens omschreven als milieuactivist, en als je zijn werk bekijkt zul je al snel begrijpen waarom. Veel duurzaamheidsvraagstukken komen in zijn werk aan bod, hieronder staat een kleine selectie van de meest bekende werken. Hopelijk gaat jouw groene hartje er ook een beetje sneller van kloppen!

banksy globalw

Een zinkend citaat

banksy-climate-2

Nalatenschap aan toekomstige generaties: een betonnen paradijs.

lifestyleeb

Banksy’s antwoord op de consumptiemaatschappij

detroit

I remember when all this was trees, Detroit.

gasbird

Gasbird

In het werk ‘Sirens of the Lambs’ laat Banksy een truck, vol met knuffeldieren, rondrijden door het Meatpacking district in New York.

Intro voor The Simpsons gemaakt door Banksy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top