skip to Main Content

Ontmoet het nieuwe Morgen bestuur! #1

Ontmoet Het Nieuwe Morgen Bestuur! #1

Sinds 1 juli heeft Studenten voor Morgen – het landelijke studentennetwerk voor een duurzame toekomst – een nieuw bestuur en heeft het oude bestuur afscheid genomen. De zes dames zijn allemaal enorm enthousiast en druk bezig met het verkennen van hun nieuwe functies. Zo is de eerste bestuursvergadering al een feit en komt ook de Duurzame Introductie Stunt er alweer snel aan. Maar wie zijn ze eigenlijk; welke zes studenten gaan dit jaar duurzaam Nederland aanvoeren? Maak kennis met de eerste drie powervrouwen: Lisanne, Laura en Luna.

Wie is Lisanne?
Secretaris | student Sustainable Development (International Development) | Utrecht

Ik ben Lisanne Zoet, 22 jaar oud en de secretaris van Studenten voor Morgen! LisannezoetIk kom uit Zoetermeer en heb mijn bachelor Culturele Antropologie in Leiden gevolgd. Sinds twee jaar woon ik nu in Utrecht voor de master Sustainable Development, met specialisatie in International Development. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik denk dat duurzame ontwikkeling het beste te bereiken is wanneer er wordt gekeken naar ontwikkeling van arme plekken in de wereld. Voor deze master heb ik twee keer naar Indonesië af kunnen reizen om te zien en onderzoeken hoe duurzaamheid hier bereikt kan worden. Op dit moment ben ik bezig met mijn scriptie voor WWF Indonesia hoe een groene economie op Sumatra tot stand kan worden gebracht. In september begin ik met de master Environment and Resource Management aan de VU met een specialisatie in Ecosystems and Biodiversity omdat ik meer wil leren over de natuur en de bescherming hiervan. Tegelijkertijd ben ik veel bezig om duurzaamheid in Nederland te verbeteren; vooral bij studenten omdat deze groep innovatief is en tegelijkertijd nog bezig is met het ontwikkelen van hun manier van leven. Het lijkt me super om de kennis en ideeën van andere studenten te gebruiken om de wereld van de Nederlandse student duurzamer te maken!

Wie is Laura?
Penningmeester | student Econometrie | Amsterdam

Ik ben Laura en ik ben de penningmeester van Studenten van Morgen. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Economie afgerond en dit jaar gaLauravanliere ik een pre-master Econometrie volgen. Ik ben altijd al bezig geweest met duurzaamheid, ondanks dat er bij economische studies niet veel aandacht voor is. Morgen is een ontzettend goed en belangrijk initiatief omdat de studenten van vandaag het brein van de innovatie zijn. Zij zijn degenen die veranderingen kunnen maken. Daarom heb ik besloten om mij in te zetten voor het bestuur van Morgen. Naast studeren en dit bestuur werk ik in een wijnbar in Amsterdam. Ik houd van eten en drinken en ga graag naar voetbalwedstrijden van Ajax.

Wie is Luna?
Bestuurslid Hoger Onderwijs | Tussenjaar en voorzitter van kunstfestival ‘In de diamantfabriek’ | Amsterdam

Hoi allemaal! Ik ben Luna Meister, 22 jaar oud en bestuurslid Hoger Onderwijs van Studelunameisternten voor Morgen. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en heb net mijn bachelor aan Amsterdam University College afgerond. Hier heb ik een brede Liberal Arts & Science opleiding gevolg, waar je zelf je vakkenpakket kan samenstellen. Naast mijn hoofdrichting Biomedische wetenschappen heb ik hierdoor verschillende vakken in science, social science en humanities kunnen volgen, wat goed past bij mijn brede interesses. Gedurende mijn studie ben ik steeds meer in geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid en werd ik geïnspireerd om zelf actie te ondernemen en om anderen ook over duurzaamheid na te laten denken. Dat is meteen ook de reden waarom ik heb gesolliciteerd voor het bestuur van Morgen! Komend jaar zal ik mij als bestuurslid van Morgen voornamelijk bezighouden met de Duurzame Introductiestunt en de Sustainabul. Daarnaast organiseer ik ook een muziek- en kunstfestival in Amsterdam (In de Diamantfabriek). Mijn vrije tijd spendeer ik graag met familie of vrienden onder genot van lekker eten en drinken, en verder houd ik ontzettend van yoga, muziek en dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top