skip to Main Content

Must-see film: Samuel in the Clouds

Must-see Film: Samuel In The Clouds

samuel_in_the_clouds_10000258_ps_1_s-highIn Samuel in the Clouds toont de Belgische filmmaker Pieter van Eecke met adembenemende beelden de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. Ook op 5.000 meter hoogte begint de wereld er anders uit te zien.

Samuel werkt als skiliftbediende hoog in de bergen van Bolivia. Al generaties lang is zijn familie afhankelijk van de besneeuwde bergen voor het levensonderhoud, maar het witte sprookjeslandschap verandert. Waar wetenschappers onheilspellende verwachtingen uitspreken blijven de Bolivianen traditiegetrouw de aloude berggeesten eren. Met het opvoeren van rituele dansen hopen zij dat de sneeuw in de toekomst weer terug zal keren. Samuel in the Clouds brengt op overweldigende wijze in beeld hoe de Bolivianen omgaan met een veranderend landschap zien en hoe de hoop langzaam verdwijnt met het niet terugkeren van gletsjers.

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#00FFCC” class=”” size=”14″]‘Samuel in the Clouds is een impressionistische film over een tijdperk dat voorgoed voorbij is. Meer dan een reportage over klimaatverandering is het een allegorie voor ons huis, ons ecosysteem, dat in elkaar stort.’     – MO*[/perfectpullquote] [perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#00FFCC” class=”” size=”14″]Soms vertelt één documentaire meer dan rapporten van duizend pagina’s … Een absolute must-see.’     – Knack[/perfectpullquote]

Meer informatie is te vinden op Cinema Delicatessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top