skip to Main Content

SAMEEN student: Fenna

SAMEEN Student: Fenna

SAMEEN_logo@2x

SAMEEN. Een enthousiaste, flexibele en coöperatieve studentenvereniging waarbij studenten worden ingezet op studiegerelateerde bijbanen die bijdragen aan hedendaagse energieoplossingen. Gedurende hun studie kunnen studenten onder begeleiding zichzelf verder ontwikkelen, een professioneel netwerk opbouwen en daarbij goed betaald krijgen voor hun werkzaamheden. SAMEEN werkt samen met bedrijven die ondersteuning vragen voor het realiseren van hun duurzame energieambities en vraagstukken. Daarnaast zet SAMEEN samen met partners ook projecten in de markt om zo de energietransitie te versnellen.

Graag stellen we SAMEEN student, Fenna, aan jullie voor. Fenna was afgelopen jaar verantwoordelijk voor de organisatie van het lustrumfeest van Grunneger Power. Afgelopen maart bestond Grunneger Power 5 jaar en dit werd gevierd met een klein festival, met muziek, theater en film en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes. Grunnerger Power is een energiecoöperatie uit Groningen, die plaatselijk opgewekte stroom levert dóór Groningers en vóór Groningers.

DSC_0722

SAMEEN student: Fenna 

Hé hallo !

Mijn naam is Fenna en studeer sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Ik ben een enthousiaste student die graag haar  opgedane kennis en vaardigheden binnen de studie sociologie wil toepassen op de ‘echte’ wereld. Binnen mijn studie miste ik een koppeling naar de praktijk en dat heb ik via SAMEEN gevonden.  Ik heb de kans gekregen om het lustrumfeest van Grunneger Power te organiseren. De ene dag hang je met Arjen Lubach aan de lijn, de andere dag sta je goodiebags te vullen. Het was een ontzettend afwisselend takenpakket, waardoor ik verschillende facetten van sociologie heb kunnen toepassen. Zo moesten promotiestukjes worden geschreven, maar ook nagedacht worden over wat het lustrumfeest wilde uitstralen. Het lustrumfeest was met  Lubach, muziek, een vuurspuwer en  zo’n 200 bezoekers een enorm succes. Het geeft je een ontzettende kick wanneer een belangrijk evenement vlekkeloos verloopt en je mensen om je heen ziet genieten.

Ik heb een kijkje in de keuken gekregen van een mooi en duurzaam bedrijf, maar heb zelf ook zeker wat toegevoegd aan het bedrijf en dat is misschien wel het allerleukste! Grunneger Power is een energie coöperatie die groene energie levert aan Groningers die is opgewekt door Groningers. Daarnaast staan ze voor eerlijkheid en betaalbaarheid, dus de winst blijft niet hangen bij een CEO of iets dergelijks. Het is een prachtig bedrijf dat zich niet alleen op duurzaamheid richt, maar ook op sociaal ondernemen.

SAMEEN biedt mij de kans om veel te leren over de duurzame initiatieven in het Noorden en om veel inspirerende mensen te ontmoeten. Ik ben nog meer overtuigd van het belang van duurzame initiatieven en bedrijven. Samen kunnen we de wereld veranderen, doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top