skip to Main Content

Vegan spinazie-pastasalade met snelle artisjok-houmous

Vandaag een multifunctioneel recept: salade met pasta en een hele makkelijke houmous-achtige dip. Te gebruiken als chille lunchsalade, uit te breiden tot pastasalade voor in het park en van de dip heb je genoeg over om ‘m mee te nemen als tapashapje met brood.

Foto 28-07-16 10 12 37

Voor de artisjokkendip:

 • Een blik artisjokharten (te vinden bij blikgroente)
 • Een half blik kikkererwten
 • Scheutje citroensap
 • Theelepel mosterd
 • Scheutje olijfolie
 • Peper&zout

Foto 28-07-16 10 12 32

Pureer dit alles met een staafmixer en voeg naar smaak wat meer mosterd, kruiden of knoflook toe. Je kunt ‘m in een afgesloten bakje prima een paar dagen bewaren in de koelkast.

Voor de salade (ik maakte ‘m voor twee personen):

 • Twee tomaten, kleingesneden.
 • Half blik kikkererwten
 • 8 zongedroogde tomaatjes, kleingesneden.
 • Een grote hand verse spinaziebladeren (rauw) kleingesneden.
 • Naar keuze: pasta, gekookt, zoveel als je lekker vindt.

Foto 28-07-16 10 12 44

Meng de vier ingrediënten voor de salade door elkaar, of schik ze heel esthetisch verantwoord op een bord. Nu kun je kiezen: de salade zo eten, met een paar grote lepels van de artisjokkendip erop. Of maak er een pastasalade van door zoveel pasta als je lekker vindt erbij te koken, en ga ergens buiten eten. De dip is meer dan genoeg voor twee personen voor bij op de pastasalade. Dus: als je wat brood meeneemt heb je nog een mooi borrelhapje vooraf ook. Biologische (want meestal vega) wijn erbij en chillen maar!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top