skip to Main Content

Geroosterde groenten met zoete sesamsaus en rijst

Geroosterde Groenten Met Zoete Sesamsaus En Rijst

Een licht, zomers recept dat er uitziet alsof je uitgebreid gekookt hebt. Maar stiekem is er niks moeilijks aan! Klinkt goed, toch? Het is dan ook een van mijn lievelings. En dat komt zeker ook door de combinatie van sesamzaadjes met zoetige, frisse saus. 

IMG_7632
Nodig voor 2 personen?

  • 140 gram zilvervliesrijst
  • 1 courgette, in repen
  • 3 paprika’s in repen
  • Eventueel andere groenten die je over hebt, of wat je lekker lijkt erbij 🙂

IMG_7627
Voor de saus: 

  • 100 gram sojayoghurt (naturel)
  • 1 eetlepel tahin (dunne sesampasta, in de meeste supermarkten wel in potje te koop)
  • 1 eetlepel druiven/dadel. Of: andere vruchtenstroop, agavesiroop.
  • Scheut citroensap
  • Optioneel: 100 gram kikkererwten uit blik.

IMG_7629
Wat ga je doen? 

  1. Spreid de courgette en paprika uit over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, versgemalen peper, citroensap. Zet in de voorverwarmde oven 180 graden en laat 15 minuten bakken. Schep om, bestrooi met twee eetlepels sesamzaad en zet nog tien tot 15 minuten in de oven.
  2. Kook de rijst.
  3. Maak de saus intussen. Meng daarvoor met de staafmixer of blender gewoon alle sausingrediënten! Voeg 100 gram kikkererwten uit blik toe als je de saus wat vullender/dikker wilt maken. Aanrader!

De dip/saus wordt heel lobbig als je hem na het blenden even laat staan, dat komt door de reactie van de sesampasta met de dadelstroop of ander zoets. Heel grappig effect!

Zijn de groenten klaar? Serveer dan de rijst met daarover de groenten, een grote schep van de saus en naar smaak nog een lepel sesamzaadjes. Als je wilt kun je er nog zwarte olijven in plakjes bij doen!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top