skip to Main Content

Green Office VU strijdt voor eerste PET-watervrije universiteit in Nederland

Green Office VU Strijdt Voor Eerste PET-watervrije Universiteit In Nederland

De Green Office VU neemt in samenwerking met Dopper deel aan de Duurzame Introductie Stunt (DIS) tijdens de VU Introductiedagen 2016. Het markeert de aftrap van het project ‘VU PET-Watervrij in 2018’, waarmee de Green Office VU zich inzet om de Vrije Universiteit Amsterdam de eerste PET-waterflesvrije Nederlandse universiteit te maken. ‘Met deze stunt willen we studenten en medewerkers bewustmaken van de impact die een PET-flesje heeft op het milieu. We willen hen inspireren om alternatieven te gebruiken’, aldus Marthe van Rijn, manager van de Green Office VU.

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd georganiseerd door landelijk studentennetwerk Studenten voor Morgen, waarbij studie- en studentenverenigingen uit diverse steden strijden om een prijs voor de meest duurzame introductie stunt. De Green Office VU gaat voor de eerste plek en pakt groots uit. Wegwerp PET-flesjes worden omgeruild voor duurzame Doppers. Met de inzameling van de flesjes wordt een verticale tuin gemaakt. De eerstejaars kunnen zelf hun oude flesje omtoveren tot een tuin. Het doel is om studenten bewustzijn bij te brengen over de impact van plastic flesjes op het milieu.

Vicevoorzitter Marjolein Jansen van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam: ‘Als we met elkaar kunnen zorgen dat het aantal PET-flesjes verminderd wordt, dan moeten we daar de schouders onder zetten. VU is verder kijken, laten we dat ook hier doen door even verder te kijken en na te denken over de keuzes die we maken’. Ook Dopper omarmt het streven van de Green Office VU naar een PET-vrije universiteit. Het bedrijf achter de populaire waterfles strijdt wereldwijd tegen single-use plastic en vóór schoon drinkwater. Een belangrijk speerpunt in die strijd is het verbannen van PET van de studeer- en werkplek.

De verticale tuin zal tot de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2016 te zien zijn op de VU. De stunt wordt gesponsord door Dopper, Vrije Universiteit Amsterdam, Green Living Lab, Intratuin en Hortus Botanicus VU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top