skip to Main Content

Sustainable Humans: Maaike

SH MaaikeIk ben wel een beetje bezig met duurzaamheid. Kleine dingetjes zoals de lichten uitdoen doe ik uit gewoonte maar vooral ook om energie te besparen. Daarnaast eet ik weinig vlees en als ik het eet, is het biologisch.

In hoeverre ik oplet hoe milieuvriendelijk dingen zijn, is eigenlijk heel wisselvallig. Soms heb ik periodes dat ik er bewuster mee bezig ben, maar soms denk ik ook: tja, ik ben maar één persoon, wat maakt het uit wat ik doe. Ik merk wel dat het bewustzijn bij mij heel snel wordt aangewakkerd. Bijvoorbeeld als ik een filmpje of iets dergelijks voorbij zie komen over duurzaamheid.

Bepaalde dingen heb ik echt meegekregen vanuit mijn opvoeding. Ik zou nooit iets op straat gooien, maar altijd in de prullenbak. Nou is dat sowieso wel een gewoonte in Nederland denk ik. Ik douche wel altijd lang, dat moet ik eerlijk toegeven.

Maaike, 21
Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top