skip to Main Content

Sustainable Art: Daan Roosegaarde

Sustainable Art: Daan Roosegaarde

Als een stel groupies slaakten we een gilletje toen Daan Roosegaarde over de gang van de Leidse Schouwburg flaneerde. We waren al vroeg van huis vertrokken om de grootheid van zo dichtbij mogelijk te kunnen aanschouwen. Vanaf de eerste rij omhoog kijkend en met de schijnwerpers op hem gericht leek hij nog grootser, bijna goddelijk. Vol overgave vertelde hij over zijn fascinatie voor de natuur en technologie. En dat deze passie in al zijn iconische designs terug is te zien mag geen verrassing zijn. In dit artikel staan drie bekende werken van Studio Roosegaarde zodat je ook even kunt wegzwijmelen.

Van Gogh fietspad

Het bekendste werk van Roosegaarde is toch wel het Van Gogh fietspad. Geïnspireerd op ‘De Sterrennacht’ van één van de Neerlands grootste kunstschilders ooit. Het pad is gemaakt van duizenden stenen die zichzelf overdag opladen en schitteren in de nacht.

Waterlicht

Eén van mijn favoriete designs is Waterlicht: een droomlandschap over de kracht en poëzie van het water. Het laat zien hoe hoog het water zou staan als de mens niet zou hebben ingegrepen met de bouw van dijken. Het kunstwerk was onder andere op het Museumplein in Amsterdam en op Nuit Blanche in Parijs te bewonderen.

Icoon Afsluitdijk

Vol verwachting klopt mijn hart voor het volgende project van Roosegaarde. Bekijk alvast de trailer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top