skip to Main Content

SymbioSUM: studenten verbinden met BioBased Economy

SymbioSUM: Studenten Verbinden Met BioBased Economy

Eind augustus 2016 vond in Wageningen het eerste Internationale BioBased Economy Student SymbioSUM (IBBESS) plaats. Het SymbioSUM was een unieke combinatie van ééndaagse Conferentie en tweedaagse DenkTank, met als doel om studenten uit verschillende Europese landen te verbinden aan de Biobased Economy.

Het initiatief van IBBESS ligt bij Wageningse studenten Biotechnologie Mario Beck (27) ibbess3en Bart Emons (24), beiden genoemd in de Duurzame Jonge 100. Zij hebben een groep van twintig studenten bijeengebracht in de organisatie IBBESS die samen met
sponsoren, waaronder het Centre for Biobased Economy en verschillende bedrijven, het SymbioSUM heeft voorbereid.

De studenten hebben hun missie verwoord als ‘connecting students to the Biobased Economy’ en geven daar invulling aan via interactieve discussies en real-life challenges uit het bedrijfsleven. IBBESS wil een platform bieden om studenten, academici en bedrijven te verbinden en wil daarmee bereiken dat de huidige generatie studenten als katalysator werkt voor een snellere transitie naar de Biobased Economy.

Onder andere Roel Bol, Patricia Osseweijer, Michael Carus en experts van Wageningen University & Research spraken op de Conferentie, waar de noodzaak van een Biobased Society werd benadrukt. Door de ambitieuze studenten werden vragen van ondernemers in de DenkTank opgepakt en via een nieuwe denkwijze omgezet in innovatieve ideeën.

ibbess4De bedrijven hadden uiteenlopende vraagstukken. Zo wilde een groot nbedrijf geholpen worden met het opzetten van een biobased productieketen voor één van hun producten: van grondstof tot verpakkingsmateriaal. Een ander procestechnologisch bedrijf riep de hulp van studenten in voor de ontwikkeling van een biobased community in een gemeente in Zuid-Nederland.

Tijdens de laatste dag zijn de ideeën door de studenten teams gepitcht. Daarmee was IBBESS’ eerste editie al succesvol en zoals Iris Houthoff, één van de winnaars van de DenkTank company challenges van ISPT, ook zei: “IBBESS was helemaal geweldig! Veel gediscussieerd en interactie gehad met leeftijdgenoten. De ISPT case study was voor mij ook een mooie gelegenheid om mijn kennis toe te passen en zo biobased ketens op regionaal niveau mogelijk te maken.” Aan IBBESS hebben ruim 60 studenten uit 20 landen en 13 universiteiten deelgenomen. De intentie is om dit initiatief voort te zetten.

Voor meer informatie: Wageningen University & Research

En lees hier meer over SymbioSUM in een eerder artikel van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top