Zoete aardappel-wortel curry
Het voelt nog als zomer, maar aan de groenten in de winkel zie je dat het eigenlijk al herfst is. Ik heb – ideale consument die ik ben – dus ook al zin in herfsteten, maar dat voelt nog een beetje misplaatst met dit lekkere weer. Oplossing? Het (vegan!) recept van deze week vormt het beste van beide werelden: een curry met herfstgroenten die er met geel en oranje nog best wel zomers uitziet!
Voor twee personen:
- Twee zoete aardappels (150-200 gram per stuk ongeveer), in blokjes
- Een grote rode ui, grof gesneden
- De helft van een grote winterpeen, in blokjes
- Twee tomaten, in stukjes
- Gele paprika, in repen
- Half blik kokosmelk
- Drie eetlepels currypasta uit pot of groene curry-boemboe
Dit ga je doen:
- Bak de rode ui een paar minuten in een scheutje olijfolie. Voeg dan de zoete aardappel en wortel (allebei in blokjes) erbij en bak vijf minuten door.
- Na vijf minuten kunnen de kokosmelk, currypasta en tomaten in stukjes erbij. Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer een kwartier stoven op laag vuur. Roer af en toe door.
- Als het allemaal bijna gaar is (prik even in de wortel en aardappelstukjes om dat te checken), leg je de gele paprika in repen op de curry. Laat dit geheel nog vijf minuten stoven met het deksel op de pan. Als je veel honger hebt kun je er brood bij eten om de ‘saus’ uit je bord te dippen. Maar het hoeft niet, de curry vult zo ook prima.