skip to Main Content

Tweedehands shoppen in Den Haag (1/2)

Tweedehands Shoppen In Den Haag (1/2)

Met tien minuten fietsen ben ik in het centrum van Den Haag. Zo dichtbij maar eigenlijk nog erg onbekend voor mij (omdat ik altijd naar Haarlem of de IJhallen ga). Het schrijven van deze blog was voor mij dan ook een echte ontdekkingstocht.

Al vrij snel kwam ik er achter dat Den Haag een heleboel tweedehands winkeltjes heeft, veel meer dan ik in eerste instantie dacht. Het zijn er zoveel dat ik, tijdens mijn ontdekkingstocht, nog niet eens alle tweedehandswinkels heb kunnen bezoeken.

Op het onderstaande kaartje heb ik met de groene stippen aangegeven waar de tweedehandswinkels liggen die ik heb bezocht! De nummers in de stippen geven de route aan die je kan maken. Ik heb ze dus niet beoordeeld, ik denk namelijk dat iedereen een andere favoriete winkel zal hebben.

kaart-winkels

Omdat de tweedehandswinkels verspreid zijn door Den Haag raad ik aan de route per fiets te doen. In verband met de openingstijden van de verschillende winkels is de route voor een dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag. Op deze dagen zijn namelijk de (meeste) winkels geopend! Hieronder geef ik een korte beschrijving van de verschillende winkels. In dit artikel deel 1: winkel 1 t/m 6.

1. Secondhand Rose

De eerste stop die we maken is bij ‘Secondhand rose’, een klein winkeltje met twee enthousiasten dames. De winkel verkoopt zowel dames- als heren merkkleding. De meeste kleding die er te koop is vind ik voor mijzelf (24 jaar) iets te ouwelijk. Maar dat betekent zeker niet dat ik deze winkel niet aanraad! Naast de kleding is er voor de dames ook nog een ruime keus in schoenen, tassen en hoeden. Vooral de hoeden vielen mij op, omdat ik die niet (in deze hoeveelheid) in andere tweedehandswinkels ben tegengekomen. Toen ik er was stond er een leuk paar rood met wit gestippelde regenlaarzen, maar helaas een maatje te klein voor mij.

Van dinsdag tot en met zaterdag geopend, 10:00 – 17:00
Mauritskade 71
www.secondhandrose.nl

secondhand-rose

2. Jack by Jackie

Jack by Jackie is een mooi aangeklede winkel met vintage, tweedehands dames merkkleding, schoenen en accessoires.

Van dinsdag tot en met zaterdag geopend, 11:00 -17:00  en soms op zondag.
De winkel bevindt zich in de Prinses Mariestraat, een zijstraatje van de meer bekende winkelstraat Frederikstraat.
www.jackbyjackie.nl

jack-by-jackie

3. Ilka Vintage & Secondhand

De derde stop maken we bij ‘Ilka Vintage & Secondhand’ een leuke winkel met tweedehands dames merkkleding, schoenen en accessoires. Toen ik er was hingen er veel kleurrijke kleren, waar ik zelf dol op ben.

Van dinsdag tot en met zaterdag geopend, 11:00-17:00
Sumatrastraat 160
www.ilkavintage.nl

ilka

4. Episode

Episode, de vierde stop ligt in hartje centrum van Den Haag. De episode is een winkelketen die ook in vele andere steden te vinden is.
In de episode winkels worden kleren verkocht die eerder in een kledingcontainer zijn gedoneerd voor een goed doel. De goede doelen sorteren deze kleding. De kleren die bij de stijl van de episode winkels passen worden opgekocht en zijn vervolgens dus in de episode winkels te koop. Daarnaast is er ook een ‘nieuwe’ collectie, dit houdt in nieuw gemaakt maar van gerecyclede stoffen.

Ik mocht hier helaas geen foto’s maken dit in verband met de regels van de winkelketen.

De winkel is elke dag open met wisselende tijden, tussen 12:00 en 18:00 altijd open
Molenstraat 39
www.episode.eu

episode

5. Vintage store

De vijfde stop is de Vintage store, deze winkel is vergelijkbaar met de episode alleen een stukje kleiner.

De winkel is open van dinsdag tot en met zondag, met wisselende openingstijden, tussen 12:00 -17:00 in ieder geval geopend (behalve maandag dus).
Papenstraat 24
www.vintage-shop.nl

vintage-store

Schroeder

Den Haag heeft acht verschillende winkels met de naam kringloopwinkel Schroeder. Met deze route komen we langs twee van deze winkels. De eerste Schroeder winkel die we bezoeken is de (kleding) Schroeder winkel aan de Piet Heinstraat op nummer 25. In dezelfde straat, op nummer 69, bevindt zich ook nog een Schroeder winkel waar huisraad en hebbedingetjes te koop zijn.

Het is een druk en plezierig winkeltje wat ik eigenlijk bij toeval tegenkwam. Er worden (goedkope) kleren, schoenen en accessoires verkocht voor mannen, vrouwen en kinderen.

Wat ik ook nog leuk vind om te vertellen is dat Schroeder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk helpt door werkervaring te bieden.

Van maandag tot en met zaterdag geopend, 10:30-17:00
Piet Heinstraat 25

schroeder

Voor de andere zes zul je nog even moeten wachten. Houd de website van duurzame student dus goed in de gaten!

Dit artikel is eerder verschenen op www.groenmetsaar.nl

Sara Reijnders

Sara Reijnders wil haar lezers via haar blogs inspireren om groen te denken en groen te doen. Van groen in je eigen tuin tot tweedehands shoppen in verschillende steden, van alles komt aan bod.
Kijk op www.groenmetsaar.nl voor alle blogs die Sara schrijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top