skip to Main Content

Snijbiet met zoete aardappel en rijst

Snijbiet Met Zoete Aardappel En Rijst

Het leuke aan vegan eten vind ik dat er een wereld aan nieuwe groenten en ingrediënten blijkt te zijn die je nog nooit had geprobeerd, omdat je eerder gewoon overal mozzarella, zalm, of spekjes bij deed, en dan was het vanzelf lekker, toch?

In de categorie nieuwe groenten die je echt eens moet proberen (en die geen mozzarella of spekjes nodig hebben om lekker te zijn)…snijbiet! Onbekend, maar onwijs lekker! Een beetje een kruising tussen spinazie en paksoi, maar dan veel smaakvoller en kruidiger, en met meer ijzer erin: goed voor vega’s dus. En de beste tip: maak het met sojasaus en zoete aardappel. Perfect en snel klaar. Hier is het recept:

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 1 bos snijbiet (300 gram ongeveer). Kun je dit niet vinden, dan kan paksoi of spinazie ook wel.
 • 2 kleine zoete aardappels
 • 4 tomaten
 • Grote ui, gesneden
 • 2 theelepels Al Andalus-kruidenmengsel of andere oosterse kruiden die je lekker vindt. (Johnnie Boer, te koop bij AH)
 • Twee eetlepels sojasaus
 • Zwarte sesamzaadjes (optioneel)
 • Zilvervliesrijst voor 2 personen (ong. 150 gram)

img_8434

Wat ga je doen?

 1. Begin met het koken van de rijst. Snijd dan de zoete aardappel in blokjes en bak samen met de ui in wat olijfolie een paar minuten.
 2. Voeg de kleingesneden tomaten, theelepel kruiden en twee eetlepels sojasaus toe en schep regelmatig om.
 3. Snijd intussen de snijbiet klein. Zowel de mooie rode stelen als de bladeren, je kunt het helemaal eten! Doe dan ook de snijbiet erbij en laat alles tien minuten doorstoven op laag vuur met het deksel op de pan.
 4. Check de rijst en giet af. Verdeel over de borden en schep de snijbietstoof op de rijst! Bestrooi met de zwarte (gerookte) sesamzaadjes. Geniet ervan 🙂

img_8435

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top