skip to Main Content

Pastinaak-herfstsoep met prei en olijven (vegan)

img_8581-2Van dit herfstweer kreeg ik afgelopen week onwijs veel zin in soep. Maar dan wel een goede, stevige soep uiteraard! Het is natuurlijk een stuk duurzamer om als basis in elk geval groente van het seizoen te gebruiken, die niet in kassen gekweekt of uit Spanje vervoerd hoeven te worden. Dus bedacht ik een pastinaak-preisoep. Handig als je gesport hebt: om de soep eiwitrijker en steviger te maken gaan er ook tuinbonen door. En als topping … groene olijven. Superlekker in combinatie met pastinaak! Moet je wel van olijven houden natuurlijk, of iets anders als topping bedenken 🙂

Wat heb je nodig voor drie personen?

Twee pastinaken, in stukjes gesneden.
Een prei, gesneden.
Drie tomaten, in stukken.
200 gram tuinbonen (diepvries)
1,5 liter water
Groentebouillon blokjes voor 1,5 liter water, zie het pakje (Maggi is vegan)
Een potje groene olijven in plakjes.
Optioneel: (afbak)brood

img_8580-2

Wat ga je doen?

Dat is makkelijk: doe alle groenten (behalve de olijven) in een ruime pan en breng aan de kook met de 1,5 liter water en bouillonblokjes. Laat 20 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer kort met de staafmixer. Als je de soep super glad wilt, pureer je wat langer. Garneer de soep op je bord met de olijven. Eet de soep bijvoorbeeld nog met vers afgebakken volkorenbrood of geroosterd brood!

 

 

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top