skip to Main Content

Vegan challenge week 3

Vegan Challenge Week 3

Hoi iedereen!

Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik het veganistisch leven mij al eigen heb gemaakt. Naast het feit dat ik op mijn voeding let, heb ik ook al mijn verzorgingsproducten vervangen voor veganistische producten. Hier heeft veel tijd in gezeten maar ik ben blij dat ik het heb gedaan! Je zult je verbazen in hoeveel producten toch weer dierlijke stoffen in zitten, zo zonde. Al mijn producten die niet vegan zijn heb ik aan mijn zus en moeder gegeven, dit bijna een tas vol!

vegan1Ik maak nu ook steeds meer echt avondmaaltijden. Ik hou het wel gemakkelijk omdat ik vaak avonddiensten heb en het moet dan opgewarmd kunnen worden in de magnetron. Ik maak nu vaak gewoon groenten, aardappels en een vleesvervanger. Ik vind zelf de burger van Tivall erg lekker! Ik heb deze ook op twee sneetjes brood gegeten met champignons, dat was ook een succes.

vegan3  vegan2

 

 

 

 

 

 

 

Op mijn vrije dag had ik ineens ontzettend zin om wat te bakken, dus ik ging op zoek naar recepten voor een cake. Veel recepten zijn nog ingewikkeld met moeilijk te vinden ingrediënten, dus ik heb gekozen voor het simpele cakerecept die ik op Vegetus vond. Dit recept wil ik met jullie delen omdat het erg lekker was. Ook het achtergebleven beslag in de kom was net zo lekker als ‘normaal’ cakebeslag. Een heel belangrijk punt, want ik vind beslag uit de kom lepelen misschien nog wel lekkerder dan de cake zelf!

Benodigdheden:

400 gram vegan cakemix zoals Koopmans fijne cake mix

200 ml plantaardige melk

120 ml neutraal smakende olie, ik zelf had de plantaardige boter van Becel gebruikt (ook voor het invetten van de cakevorm)

1 zakje vanillesuiker

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de cakevorm in met plantaardige boter of olie.
  • Doe de cake mix in de kom samen met de melk, boter of olie en vanillesuiker.
  • Roer alles kort maar krachtig met een garde tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Zet de cakevorm in de oven en bak de cake ongeveer in 55-60 minuten goudbruin. Bij mij was de cake na 60 minuten nog niet helemaal gaar vanbinnen. Ik raad dus aan om de cake iets langer dan de voorgeschreven tijd in de oven te houden of de temperatuur te verstellen.
  • Prik met een cocktailprikker in het midden van de cake, als er geen beslag aan blijft kleven is die cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Het is belangrijk om de cake af te laten koelen omdat er geen ei in zit en anders valt hij gemakkelijk uit elkaar.

vegan5
Ik heb de afgelopen tijd ook veel lekkere kant- en klare producten gevonden die ik graag met jullie wil delen! Allereerst ben ik verslaafd aan deze veganistische boterhamworst, heerlijk voor op brood! Sinds ik vegan ben eet ik bijna alleen maar zoetigheid op brood en soms wat hummus maar dit is echt lekker. Te koop bij de AH en ligt bovenin bij de vleeswaren.
vegan6
Verder vind ik deze koekjes ook lekker! Ze proeven naar chocola en hebben crunchy stukjes erin wat ze lekker knapperig maakt. Te koop bij de Dekamarkt.

vegan7

Dit was het weer voor deze week. Nog maar één weekje en dan is de Vegan Challenge weer voorbij! Iedereen nog heel veel succes de komende week!

Liefs Vanya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top