skip to Main Content

Vegan aubergine moussaka

Vegan Aubergine Moussaka

Aubergine kan echt extreem lekker zijn. Maar dan moet je het wel goed bereiden. Bijvoorbeeld met deze vegan moussaka uit de oven. Dit Griekse laagjesgerecht smaakt een beetje als kruidige lasagna meets baba anoush (je weet wel, die aubergine dip voor op brood).

Je hebt wel wat geduld nodig hiervoor, maar dan heb je in de ondertussen tijd om wijn te drinken en een discussie te hebben over dat aubergine echt wel lekker is. Die je dan sowieso wint als je de schaal uit de oven haalt en laat proeven!

veganmoussaka3
Nodig voor twee personen:

  • Twee aubergines, in plakken
  • Pakje tomatensaus (frito)
  • Bakje vegan gehakt (tivall bijvoorbeeld)
  • Lekkere tomaten in plakjes voor bovenop
  • 5 plakken gegrilde paprika uit pot
  • Oregano
  • Grofgemalen zout
  • Evt: vegan kaas of edelgistvlokken

Wat ga je doen?veganmoussaka1
1. Snijd de aubergine in plakken (ongeveeer 7 plakken per stuk), leg de plakken op een bord en bestrooi ze met grof zout. Laat 5 minuten liggen, zodat het vocht uit de aubergine komt (je ziet dat de druppeltjes erop komen liggen!). Spoel ze daarna af onder de kraan en dep droog.

2. Bak het gehakt kort in een steelpannetje met een fijngesneden ui, voeg de tomatensaus toe en laat pruttelen.

3. Grill de aubergines in een paar delen, in een droge koekenpan of grillpan zodat ze mooi lichtbruin of gestreept zijn en zachter worden. Een paar minuten per kant.

4. Maak nu de laagjes in een medium ovenschaal. De eerste laag: aubergines. Daarop een laag van het gehaktmengsel en daarop plakjes van de paprika uit pot. Dan nog een laag aubergine en gehakt, en sluit af met aubergine en een laag tomatenplakjes . Bestrooi met oregano, of als je het hebt met edelgistvlokken of vegan kaas (Jumbo verkoopt die van het merk Wilmersburger)

5. Doe in de oven gedurende 30-40 minuten op 180 graden. Geduld! Het wordt heerlijk!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top