skip to Main Content

Future Generations Forum door NJR Jong&Duurzaam

14731112_1418868474808646_3595664886581313421_nVanuit werkgroep Jong&Duurzaam staan we wekelijks voor de klas. We doen dit vrijwillig, omdat we het van belang vinden dat leerlingen leren over duurzame ontwikkeling en hun rol daarin. Het overdragen van deze boodschap aan andere jongeren speelt een grote rol in het slagen. Maar bij de evenementen die we regelmatig bezoeken, valt een aantal dingen ons op. Het zijn altijd oude mensen die in vage termen over de toekomst spreken, waarbij er vaak sprake is van een eenzijdige stroom aan informatie. Tevens nemen ze duurzaamheid meestal niet écht serieus en conflicteert hun handelen met hun boodschap: vaak hebben ze alsnog gebotteld water en serveren ze vlees.

Wij laten zien dat het anders kan. En dat zonder budget (met dank aan Rijkswaterstaat). Wij bundelen onze krachten om een groots jong én duurzaam evenement neer te zetten. Het Future Generations Forum richt zich op een jong publiek (tot 35 jaar), met ook jonge sprekers en workshopsleiders. De nadruk van de dag ligt op interactie. Elke ronde kan er gekozen worden uit diverse onderwerpen en niveaus. Zo is er voor al onze gasten iets interessants, of ze nou iets van duurzaamheid weten of niet. Ons doel is om jongeren te informeren, inspireren en activeren. Een dag waar je eens echt nieuwe dingen leert, en waarbij er niet in buzzwords wordt gepraat over de toekomst. De nadruk ligt juist op het nu:

Jong geleerd is oud gedaan. Wat we nu doen heeft impact op de toekomst, maar wat kunnen we nu doen? We laten zien dat duurzame ontwikkeling op meer betrekking heeft dan een vegetarisch dieet of korter douchen. We bieden een breed programma aan, ons doel is dat elke ronde iedereen wat leert, of je nu al veel af weet van duurzame thema’s of niet. Op deze dag zullen jonge changemakers vertellen over hun expertise. Dit varieert van circulaire economie tot klimaatvluchtelingen, en van het zeemilieu tot COP22. We zullen ook een rapport opstellen met de uitkomsten van alle sessies. Het wordt een creatieve, leerzame maar bovenal gezellige dag met heerlijk eten.

Een greep uit ons programma: Heleen Blesgraaf (Greenpeace Nederland), Thijs Verheul (United Wardrobe), Bart Vollaard (NewForesight), Ilke Schaart (Universiteit Utrecht), Max van Deursen & Martijn Visser (Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling naar de VN), Lennard Seriese (Beleidsadviseur duurzaamheid, Goeree-Overflakkee), Sophia Bensch (Taste Before You Waste), Adel Albaghdadi (Nederland Cares, vertelt over zijn reis als vluchteling), Susanne Reeg (Academics for Development Utrecht), Nick Steiner (Love Foundation Global), Elizabeth Dirth (Scotland’s Youth Climate Group), Tomas Friedhof (Liberaal Groen), Simon van Beek (Ravel Groen), Maartje Joosten en Laura van Veller (Vandebron), Roeland Lelieveld (Africa Wood Grow), Jesse Jorg (We.The.City)

Kom je ook?

Praktisch
In de aanloop naar het evenement zullen we steeds meer van het programma bekend maken in het Facebookevent. Het evenement is gratis toegankelijk, maar schrijf je wel in! (Klik hier om je in te schrijven.) 
Wanneer: zaterdag 10 december vanaf 11.00 tot 18:00 uur.
Waar: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, Utrecht.
Vragen: njrjongduurzaam@gmail.com

Wie zijn wij?
De werkgroep Jong & Duurzaam van NJR (Nationale Jeugd Raad) bestaat uit een actieve groep studenten. Wij ontwikkelen, op geheel vrijwillige basis, gastlessen en projecten over duurzame thema’s voor andere jongeren. Op deze manier proberen wij jongeren uit heel Nederland te bereiken en ze kennis te laten maken met duurzame ontwikkeling. Zo verspreiden wij het duurzaamheidsvirus! Kijk voor informatie over onze persoonlijke drijfveren of over de gastlessen op: www.jongenduurzaam.nl

 

Nine de Jonge

Nine is antropoloog, en zet zich zowel in haar persoonlijke leven als binnen haar werk in voor een duurzamere wereld. Haar focus ligt op duurzaam en inclusief onderwijs. Nine verdiept zich in en schrijft over onderwerpen als gendergelijkheid, inclusiviteit en diversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top