skip to Main Content

Vegan toetje: peer met pure chocolade

Vegan Toetje: Peer Met Pure Chocolade

Toetjes in het gemiddelde studentenhuis? Cheesecake-kwark, vruchtenyoghurt, Mona-pudding of roomijs. Dat waren in elk geval waar ik woonde wel de favoriete opties. Als je veganistisch wilt eten heb je daar dus niet zoveel aan. Je kunt natuurlijk kiezen voor sojayoghurt of sorbetijs, dat vaak zonder zuivel is. Maar nog lekkerder is om dit makkelijke toetje met peer en gesmolten chocolade te maken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, gewoon van de supermarkt. En gegarandeerd dat niemand klaagt als je dit op tafel zet in plaats van een zuiveltoetje, want het ziet er super chique uit!

vegan-toetje

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • Twee flinke, rijpe peren (geen stoofpeer)
  • Reep pure chocolade
  • Snufje chilipoeder
  • Kaneel

Wat ga je doen?

  1. Zet een pannetje kokend water op het vuur. Hang daarop een ruime kom, die het water niet raakt en breek de chocolade in stukjes. Voeg een snufje chilipoeder toe en laat smelten in de kom onder af en toe roeren. Eventueel kan dit ook in de magnetron. Zet hem dan op een lage stand en roer/check steeds tussendoor of de chocolade niet verbrandt (dat gebeurt makkelijk in de magnetron).
  1. Terwijl de chocolade smelt snijd je de peren doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne parten. Verhit een koekenpan en bak/grill de partjes kort. Weinig tijd? Je kunt dit ook skippen en de peren koud laten. Verdeel ze daarna mooi over vier bordjes.
  1. Bestrooi de perenpartjes met kaneel en drapeer er de gesmolten chocolade overheen. Voilà!

 

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top