skip to Main Content

Green Gisele?

Wie zou het denken? Eén van de mooiste vrouwen ter wereld, een ex- Victoria secret angel, een vrouw die ooit als meest gehaat werd bestempeld door PETA. Gisele Bündchen is een echte green celebrity.

Terwijl ze deels woont in het duurzame Costa Rica (zie mijn vorige stukje voor meer hierover), en deels in Los Angeles samen met haar baseballende man en twee dochters, is Gisele Bündchen niet zomaar een globaal top model met een mooi gezichtje. Nee, Gisele heeft filantropie hoog op haar lijst van activiteiten staan. Zo is ze ambassadeur van het United Nations Environment Programme (UNEP), komt ze actief uit voor milieu- en natuurorganisaties op Social Media, en eet ze samen met haar man en kinderen voor 80% vegan. Tenslotte woont ze in een huis dat vooroploopt op het gebied van duurzaamheid.

01-13-2012gisellebundchenOm te beginnen met haar ambassadeurschap bij UNEP: Sinds 2009 werkt Gisele als ambassadeur bij het United Nations Environment Programme, waarmee ze aandacht vraagt voor vele milieu-initiatieven wereldwijd. In deze rol heeft ze haar naam verbonden aan meerdere campagnes van UNEP, en is ze op veldbezoek geweest in haar thuisland Brazilië, maar ook Kenya.

Hiernaast zet ze zich ook in voor duurzaamheid op een meer commerciële manier. Gisele is namelijk de eigenaar van een natuurlijk en biologisch merk voor gezichtsverzorging, met als doel om de bijbehorende milieu impact the verkleinen en alleen maar natuurlijke producten te gebruiken. Dit merk, Sejaa Skincare is in 2010 gelanceerd met veel aandacht, ook al wordt het op dit moment onduidelijk uit mijn Google search of de producten nog te koop zijn.
Maar Gisele’s groene daden hebben niet alleen met haar imago voor de buitenwereld te maken. Ook in haar eetpatroon probeert Gisele haar idealen onder te brengen. Haar familie eet geen zuivelproducten, en 80% van hun eten is plant-based, waarvan een deel zelfs rauw. Ondanks haar passie voor vlees probeert ze dan ook maar één keer in de twee weken rood vlees te eten, waarvoor ze een opmerkelijke methode hanteert: voordat ze vlees eet zegent ze wat op haar bord ligt, voor het feit dat het ooit een leven heeft bevat. Inderdaad, erg mindful.

giseleinsta2Bovendien hebben Gisele en haar man samen hun huis in Los Angeles ontworpen om als vaste plek te dienen voor hun familie, maar ook om verantwoord te kunnen leven. Zo is het huis gebouwd van gerecyclede en duurzame bouwmaterialen, produceren ze compost, en hebben ze waterinstallaties om hun water te zuiveren. Hiernaast hebben ze zonnepanelen geïnstalleerd op hun dak, die voldoen aan al hun huiselijke energiebehoeften.

Deze filantropische inzet van Gisele brengt echter ook grote imagovoordelen mee voor het topmodel. Zo heeft ze onder andere een International Green Award gewonnen (in 2011) en een Global Environmental Citizen Award, uitgereikt door de Harvard Medical School. En naast UNEP wordt ze naar voren gedragen om meerdere organisaties te ondersteunen op plezierige manieren, bijvoorbeeld door het gala van de Rainforest Alliance te co-hosten.

giseleinstaMaar ondanks deze voordelen van Gisele haar Greenness komt ze op mij oprecht over. Na al mijn onderzoek ben ik de Braziliaanse ook gaan volgen op Instagram en ik moet zeggen dat ze een nogal jaloersmakend leven leidt: sport, yoga, gezond eten bereid door een chefkok, schattige kinderen, knappe man, en ambassadeur van meerdere goede doelen om de wereld te verbeteren… wie wil dat nou niet? Nu eerst nog even topmodel worden..

Helena de Boer

Helena de Boer is master studente in de Sociale Psychologie met een focus op duurzaam gedrag. In haar stukjes voor DuurzameStudent probeert ze door een luchtige toon te gebruiken duurzaamheid toegankelijk te maken voor iedereen, en tegelijkertijd mensen aan het denken te zetten. Voor haar huidige studie heeft Helena een master Environment, Politics & Globalisation en meerdere stages op het gebied van duurzaamheid afgerond.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top