skip to Main Content

Wraps met pittigzoete spruitjes en tofu

Door: Willemijn

Ben je iemand die nog altijd denkt dat spruitjes vies zijn? Dan is dit een goed moment om om daar verandering in te brengen. Spruitjes zijn namelijk nu overal te koop omdat ze in het seizoen zijn en ze kosten daardoor ook nog eens bijna niks. Met deze pittige, zoete saus smaken ze totaal anders dan hoe je ze je misschien herinnert. En: in een wrap, omdat eigenlijk alles in een wrap lekkerder is…

Wat heb je nodig voor twee personen?

300 gram spruitjes

250 gram cherrytomaten

150 gram tofu

rode paprika

rode ui

twee eetlepels sojasaus

eetlepel agave-, ahorn- of gembersiroop

Vier wraps

Wat ga je doen?

  1. Begin met de tofu, snijd die in langwerpige stukjes en meng met wat peper en zout en een eetlepel van de sojasaus in een bakje. Laat even staan
  2. Halveer intussen de spruitjes en de cherrytomaatjes, snijd de ui en paprika.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de tofu, spruitjes, ui en paprika ongeveer vijf minuten, samen met de eetlepel siroop en de sojasaus. Voeg er dan de tomaatjes bij en bak nog vijf minuten. Wordt het wat te droog, doe er dan een lepel water bij.
  4. Verwarm de wraps en vul ze met het groente-tofumengsel. That’s it! Wil je meer saus: ketchup is er lekker bij 🙂

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top