Wraps met pittigzoete spruitjes en tofu

Door: Willemijn
Ben je iemand die nog altijd denkt dat spruitjes vies zijn? Dan is dit een goed moment om om daar verandering in te brengen. Spruitjes zijn namelijk nu overal te koop omdat ze in het seizoen zijn en ze kosten daardoor ook nog eens bijna niks. Met deze pittige, zoete saus smaken ze totaal anders dan hoe je ze je misschien herinnert. En: in een wrap, omdat eigenlijk alles in een wrap lekkerder is…
Wat heb je nodig voor twee personen?
300 gram spruitjes
250 gram cherrytomaten
150 gram tofu
rode paprika
rode ui
twee eetlepels sojasaus
eetlepel agave-, ahorn- of gembersiroop
Vier wraps
Wat ga je doen?
- Begin met de tofu, snijd die in langwerpige stukjes en meng met wat peper en zout en een eetlepel van de sojasaus in een bakje. Laat even staan
- Halveer intussen de spruitjes en de cherrytomaatjes, snijd de ui en paprika.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de tofu, spruitjes, ui en paprika ongeveer vijf minuten, samen met de eetlepel siroop en de sojasaus. Voeg er dan de tomaatjes bij en bak nog vijf minuten. Wordt het wat te droog, doe er dan een lepel water bij.
- Verwarm de wraps en vul ze met het groente-tofumengsel. That’s it! Wil je meer saus: ketchup is er lekker bij 🙂