skip to Main Content

Rijst met pompoen, rozijn en koekkruiden

Rijst Met Pompoen, Rozijn En Koekkruiden

rijst pompoen rozijnen koekkruiden

Door Willemijn

Om nog een klein beetje in kerstsfeer te blijven, een recept met geroosterde pompoen met rozijnen en koekkruiden voor deze week. Dat gaat heel goed samen en ik lekker zoetig, een soort avondeten met kerstbrood-associatie! Het duurt iets langer om te maken (in totaal ongeveer drie kwartier), maar het is vooral de oven die het werk doet. En hé, je hebt waarschijnlijk nog vakantie, niet?

Dit heb je nodig voor twee personen:
Halve flespompoen, gewassen
Rode ui, in grove stukjes
Rode paprika
Eetlepel balsamico
Eetlepel olijfolie
150 gram rijst
2 gegrilde paprika’s uit pot
Twee eetlepels pompoenpitten
Theelepel koek- en speculaaskruiden

Zo maak je het:
1. Snijd de halve flespompoen in dunne plakken en die weer in repen. Schillen is niet nodig, hoera! Maak de plakken/stukken niet al te klein, dan wordt de pompoen te droog. Je kunt ze altijd ná het roosteren nog in kleinere stukjes maken als je dat fijner vindt. Snijd de rode ui in grove stukjes en de rode paprika in lange repen.

2. Doe de pompoen, paprika en ui in de oven, bestrooi met wat peper en zout, en sprenkel een lepel balsamico en een lepel olijfolie eroverheen. Rooster dit 30 min in de oven op 200 graden. Dat gaat het best uitgespreid in een groot bakblik of op de bakplaat.

3. Snijd de twee gegrilde rode paprika’s uit pot in stukjes en meng met twee handjes rozijnen en twee lepels pompoenpitten. Kook ook de zilvervliesrijst, giet af en bestrooi met een theelepel koek- en speculaaskruiden. Schep het rozijnen-paprikamengsel daarna door de rijst.

4. Oefen nu geduld tot de pompoenstukjes zacht en gaar zijn. Proef af en toe! Ja? Schep de geroosterde pompoen, uienstukjes en paprika bovenop het rijstmengsel en bestrooi, als je dat lekker vindt, nog met een beetje extra koekkruiden!

rijst pompoen rozijnen koekkruiden

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top